TOP

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ”KIDS SAVE LIVES”

01/06/2021

Υπουργείο Παιδείας, έγκριση προγράμματος εκπαίδευσης μαθητών σχολικής ηλικίας στην αναζωογόνηση.

Αρχές Φεβρουαρίου (09.02.17), το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας πήρε μια σπουδαία απόφαση, ενέκρινε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εισηγήθηκαν o ανθρωπιστικός Οργανισμός Kids Save Lives – Τα παιδιά σώζουν ζωές και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

KIDS SAVE LIVES

Η πρόταση του KIDS SAVE LIVES και της ΕΕΕΠΦ είχε θετική εισήγηση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας. Μετά από πολύμηνη επικοινωνία με το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, εγκρίθηκε τελικώς  και επίσημα η εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας (μαθητές πρωτοβάθμιας / δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και των εκπαιδευτικών τους στην ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ από τους δύο φορείς.

Σκοπός του εθελοντικού προγράμματος είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών στα παρακάτω θέματα:
::  Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)
::  Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για την ζωή καταστάσεις
::  Πρόληψη από παιδικούς και εφηβικούς τραυματισμούς
::  Χρήση και διάδοση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AEDs) σε σχολεία και δημόσιους χώρους

Το ιστορικό…
Οι πρώτες καινοτόμες εκπαιδεύσεις στα Ελληνικά Σχολεία ξεκίνησαν το 2010 με θεαματικά αποτελέσματα
:: Τα παιδιά είναι σφουγγάρια γνώσης, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εκτελούσαν άψογα τις δεξιότητες που απαιτούνται πχ για την αναζωογόνηση ενός θύματος καρδιακής ανακοπής
:: Τα παιδιά έγιναν οι πολλαπλασιαστές της αναζωογόνησης και οι καλύτεροι πρεσβευτές μας

arielda

:: Μετά από 7 χρόνια εκπαίδευσης στα Ελληνικά Σχολεία που βρισκόμαστε;
   Δεκάδες χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί των Νομών Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Φλώρινας, Σερρών, Πιερίας, όπως επίσης των νήσων Κάσου και Σύμης, εκπαιδεύτηκαν για πρώτη φορά στην ζωή τους σε θέματα που αφορούν την αναζωογόνηση.
  * Εκατοντάδες από αυτούς πιστοποιήθηκαν και κάποιοι  έχουν προοδεύσει τόσο που έγιναν Instructors διεθνών εκπαιδευτικών Οργανισμών όπως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.
  * Παράλληλα 5 Σχολεία στην Ελλάδα έχουν προμηθευτεί Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (οι 4 μετά από την προσωπική επαφή με τον Οργανισμό μας). ΔΙαβάστε σχετικά εδώ: ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ

DSC_1049

DSC_0802

IMG_20160331_093729_BURST002

al

4

 

https://www.youtube.com/watch?v=0CX_fqmkK-E

:: Και αυτή είναι μόνο η αρχή…
Αυτή τη στιγμή μπορεί να βρισκόμαστε στην τελευταία θέση της Ευρώπης (ΕΡΕΥΝΑ EURECA ONE) στην αναζωογόνηση θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής (4%), η εκπαίδευση και η προετοιμασία όμως της επόμενης γενιάς, ίσως να είναι ότι πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα μας

:: Γιατί με συστηματικό αγώνα οι άνθρωποι ξεκίνησαν να επανέρχονται στην ζωή..
Ξανά και ξανά, εδώ στην Ελλάδα ΜΑΣ, από απλούς εκπαιδευμένους πολίτες μέσα από το δίκτυο ανανηπτών – απινιδωτών που δημιουργούμε σε πολλές περιοχές…(σύνδεσμος back to life… )

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε με μεγάλη συγκίνηση ότι τίποτα από αυτά δεν θα συνέβαινε, αν δεν υπήρχαν οι δικοί μας δάσκαλοι, οι άνθρωποι που μας ενέπνευσαν χρόνια πριν..
Ευχαριστούμε τους  Κώστα Φορτούνη, Βαρβάρα Φυντανίδου, Μάριο Γεωργίου, Μάριο Κολιό,  Άγγελο Χάνδρο, Κώστα Χολίδη,  Ζήση Λιάτη και τόσους άλλους υπέροχους καθοδηγητές όπως η Ελένη Πολύζου  η οποία πήρε για πρώτη φορά παρόμοια άδεια για τους μαθητές των Τρικάλων, ο αεικίνητος παραδειγματικός εκπαιδευτικός Αναστάσης Σαμαράς, οι συνιδρυτές του Kids Save Lives Κώστας Τζιατζιάς, Κώστας Κυριλλίδης και Κωνσταντίνος Θεοδωράκογλου και φυσικά…. ευχαριστούμε τους εκπαιδευτές μας, έμπειρους και νέους για τον αγώνα που κάνουν και την αγάπη που δείχνουν μέσα από την ποιότητα του έργου τους…..

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩ…

Αποτέλεσμα εικόνας για school

Μαζί με τους άξιους συνεργάτες μας και τους υπέροχους/καταπληκτικούς εκπαιδευτές μας θα έρθουμε σύντομα στο Σχολείο σας.
Πως μπορεί να γίνει αυτό; ΕΥΚΟΛΑ…
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩ και οι εθελοντές μας θα προγραμματίσουν την επίσκεψη τους και στο δικό σας Σχολείο.

Θέλω να μάθω περισσότερα για τις εκπαιδεύσεις μαθητών από το KIDS SAVE LIVES και την ΕΕΕΠΦ;
Διαβάστε εδώ: Θετικά αποτελέσματα 2016

Σας παρακαλούμε βοηθήστε στο έργο μας  ενημερώνοντας τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και Διευθυντές του Σχολείου σας!!!

logo 2    hyfrt

Καλώς όρισες! Πριν φύγεις εξασφάλισε πως θα κατεβάσεις το App επειγόντων iSAVElives που σου προσφέρουμε δωρεάν, επιλέγοντας το από το πεδίο iSAVElives! Ζήτησε μας επίσης να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, από το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!