TOP

Το «KIDS SAVE LIVES» στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης!

17/02/2022

Η συνάντηση έγινε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον Γενικό Γραμματέα κ. Λεωνίδα Χριστόπουλο και την Διευθύντρια Γ.Γ. κ. Δήμητρα Λυγούρα, στους οποίους ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανθρωπιστικού Οργανισμού «KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ» Αναστάσης Στεφανάκης και ο συνιδρυτής και Ταμίας του Συλλόγου κ. Αναστάσης Σαμαράς, παρουσίασαν το έργο του Ελληνικού Ανθρωπιστικού Οργανισμού στα σχολεία και τους ΟΤΑ της Χώρας.


Κατά την ενημέρωση ανέλυσαν την ραγδαία αύξηση τοποθέτησης Απινιδωτών (AEDs) σε σχολεία, δήμους και συλλόγους σε όλη την χώρα – μετά την μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ ΣΤΟ 6% από το Υπουργείο Οικονομικών -, την καταγραφή τους στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών που διατίθεται δωρεάν (https://kidssavelives.gr/aed/), τα 25 θύματα εξωνοσοκομειακης καρδιακής ανακοπής που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από ομάδες Πρώτων Ανταποκρινόμενων (First Responders) του Οργανισμού και από εκπαιδευμένους μαθητές/-τριες των εγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας.  


Στο επίκεντρο βρέθηκε το «iSAVElives», η ψηφιακή εφαρμογή που θα διατίθεται σύντομα δωρεάν – με την υποστήριξη του παγκόσμιου κολοσσού Microsoft -, σε όλους τους χρήστες κινητών τηλεφώνων εντός της χώρας μας και θα μπορεί να κινητοποιεί μέσα σε δευτερόλεπτα τον κοντινότερο ανά περιοχή μηχανισμό διάσωσης, από το καταγεγραμμένο εθελοντικό δίκτυο First Responders και Απινιδωτών. 


Η Χώρα μας μπορεί να γίνει «ασφαλέστερη» για όλους.

Στα επείγοντα περιστατικά που απειλείται μια ζωή, οι Πρώτοι Ανταποκρινόμενοι της Κοινότητας θα βοηθούν με σημαντικό κοινωνικό έργο μέσω του έξυπνου κινητού και της εφαρμογής «iSAVElives», εκμεταλλευόμενοι με τον πιο σωτήριο τρόπο τον χρόνο που χρειάζεται κάθε φορά να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια στο θύμα, συμβάλλοντας έτσι να σωθούν περισσότερες ζωές!


Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από την προσπάθεια εθελοντών προγραμματιστών της Κρήτης υπό την επιστημονική καθοδήγηση του κ. Ιωάννη Γιακουμάκη, με την στήριξη της επιστημονικής συμβούλου μας κ. Άννας Ευθυμίου και άλλων σημαντικών συνεργατών που θα ανακοινωθούν κατά την επίσημη παρουσίαση.


Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ανθρωπιστικού Οργανισμού Αναστάσης Στεφανάκης, έγιναν αποδεκτές με ενθουσιασμό με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής και συμφωνήθηκε και από τα δύο μέρη η συνάντηση να επαναληφθεί στο αμέσως χρονικό διάστημα.  


Αποτέλεσε εξαιρετική τιμή για το «KIDS SAVE LIVES», η παρουσία της Περιφερειακής Συμβούλου ΠΕ Χαλκιδικής κ. Κατερίνας Ζωγράφου στην συνάντηση, η οποία για άλλη μια φορά στάθηκε αρωγός στο έργο μας με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο που διαθέτει, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία της σε θέματα εθελοντισμού, ασφάλειας και διάσωσης. 


Επίσης ο Πρόεδρος, το ΔΣ και τα μέλη του «KIDS SAVE LIVES», ευχαριστούν από καρδιάς για μία ακόμη φορά την ακούραστη και δυναμική Δήμαρχο Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά για την καθοριστική συμβολή της, στην προώθηση, την προαγωγή και την ανάπτυξη του έργου μας εντός και εκτός των ορίων του Δήμου μας.

isave_aboutus

Tags

Καλώς όρισες! Πριν φύγεις εξασφάλισε πως θα κατεβάσεις το App επειγόντων iSAVElives που σου προσφέρουμε δωρεάν, επιλέγοντας το από το πεδίο iSAVElives! Ζήτησε μας επίσης να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, από το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!