TOP

Το KIDS SAVE LIVES εκπαιδεύει δωρεάν εξωσχολικούς φορείς, δηλώστε συμμετοχή!

01/06/2021

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια με σκοπό να εκπαιδεύσει μικρούς και μεγάλους στις Πρώτες Βοήθειες, έτσι ώστε να κερδίζουμε πολύτιμο χρόνο και πιθανότητες επιβίωσης εις όφελος του θύματος, μέχρι την άφιξη της εξειδικευμένης βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.).
Έτσι αναπτύξαμε ένα 4ωρο απαιτητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα [έχει ήδη πνευματικά δικαιώματα / copyrights], το οποίο είναι κατάλληλο για εκπαίδευση παιδιών άνω των 10 ετών αλλά και ενηλίκων.
Η άποψη μας είναι πως είναι ένα από τα πιο ισχυρά εκπαιδευτικά εργαλεία της Ευρώπης, που αποτελεί ήδη το πρώτο βήμα δεκάδων χιλιάδων παιδιών και ενηλίκων στον χώρο των Πρώτων Βοηθειών.
Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 600 εθελοντές εκπαιδευτές της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας [Ε.Ε.Ε.Π.Φ.] και του ομώνυμου ανθρωπιστικού Οργανισμού KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές οι οποίοι διαμένουν σε όλη τη Χώρα, συμμετέχουν σε 4 διαφορετικά προγράμματα χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό εργαλείο που έχει εγκρίνει το ΥΠΑΙΘ [KIDS SAVE LIVES]:
1, εκπαίδευση στα Ελληνικά σχολεία: εκπαίδευση μαθητών/τριών σχολικής ηλικίας [άνω των 10 ετών] και εκπαιδευτικών [το πρόγραμμα έχει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα σχολεία όλη της Χώρας από το 2016 . Ήδη έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 42.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλες τις Ελληνικές Περιφέρειες]. Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη για το τρέχον σχολικό έτος, παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας και τα social media για να ενημερωθείτε εγκαίρως.
2, εκπαίδευση εκπαιδευτικών Κεντρικής Μακεδονίας: [πρόγραμμα εκπαίδευσης 3 εκπαιδευτικών από κάθε σχολείο Α’/Βάθμιας και Β’/Βάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας: Παρατηρητήριο Διαχείρισης κρίσεων, έγκριση Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Κεραμέως]

https://www.facebook.com/kidssavelives/videos/508897606510494/

3, εκπαίδευση υπαλλήλων Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: εκπαίδευση 1400 υπαλλήλων του Υπουργείου, έναρξη εκπαιδεύσεων 22 Νοεμβρίου 2019 [έγκριση Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Κεραμέως]


4, εκπαίδευση σε εξωσχολικούς φορείς:
 εκπαίδευση ενηλίκων & παιδιών που ανήκουν σε εξωσχολικούς φορείς που επιθυμούν να εκπαιδευτούν [Δήμοι, ορφανοτροφεία, κατηχητικά, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, νηπιαγωγοί, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων]. Ήδη χάρη στο πρόγραμμα αυτό έχουν εκπαιδευτεί δεκάδες χιλιάδες παιδιά και ενήλικοι, τοποθετήθηκαν με ιδιωτική πρωτοβουλία 127 απινιδωτές και έχουν επιστρέψει στη ζωή 17 θύματα καρδιακής ανακοπής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Για να συμμετέχει κάποιος εξωσχολικός φορέας σε αυτή την 4ωρη εκπαίδευση, θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:
> προσφέρεται δωρεάν από τους δύο εκπαιδευτικούς φορείς [Ε.Ε.Ε.Π.Φ. – KIDS SAVE LIVES], απαιτείται μόνο η συνδρομή του φορέα στην μετακίνηση των εκπαιδευτικών υλικών και των εθελοντών εκπαιδευτών [και ένα δείγμα απλής ελληνικής φιλοξενίας στους εθελοντές με νερό και καφέ]
> οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στο πως:
• να αξιολογήσουν ένα θύμα το οποίο έχει καταρρεύσει [πρακτική εξάσκηση*]
• να καλέσουν ορθά την Υπηρεσία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (166) [πρακτική εξάσκηση*]
• να καλέσουν όταν απαιτείται τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Επείγουσας Κλήσης (112) [πρακτική εξάσκηση*]
• να ξεκινήσουν έγκαιρα Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) [πρακτική εξάσκηση*]
• να χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (AED)
• να τοποθετήσουν σε πλάγια θέση ασφαλείας (θέση ανάνηψης) ένα αναίσθητο θύμα
• να αντιμετωπίσουν την πνιγμονή ενός θύματος από ξένο σώμα
• να αντιμετωπίσουν ένα θύμα πνιγμού
• να προβλέψουν και να αποφύγουν έναν σοβαρό τραυματισμό
• να ελέγξουν μία εξωτερική αιμορραγία
* όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες θα συμμετέχουν ενεργά σε σενάρια αντιμετώπισης θύματος καρδιακής ανακοπής
> η προτεραιότητα των εκπαιδευτικών μας φορέων είναι ξεκάθαρα η εκπαίδευση των Ελληνικών σχολείων με τελικό στόχο να γίνει ΜΑΘΗΜΑ του ωρολογίου προγράμματος των μαθητών. Αυτό σημαίνει πως η εκπαίδευση ενός φορέα μπορεί να καθυστερήσει, ανάλογα με την περίοδο και τον προγραμματισμό των σχολείων
> οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η υποβολή αίτησης για έναν φορέα γίνεται αποκλειστικά μέσα από την φόρμα αυτή:
https://docs.google.com/forms/d/1yzdk9dir9pT_hzUnimG10U4R5DURD3y2HgGARwr-IOI/viewform?edit_requested=true

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ρ
αντεβού στον Δήμο, την Κοινότητα, τον σύλλογο και γενικότερα τον φορέα σας, ευχόμαστε μέσα από αυτή τη διαδικασία και την εκπαίδευση δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων να αλλάξει γενικότερα η κουλτούρα μιας ολόκληρης Χώρας και μικροί μεγάλοι να πηγαίνουν πλέον κοντά στο θύμα που κινδυνεύει, προσφέροντας του τις πολύτιμες Πρώτες Βοήθειες κάνοντας έστω αυτό το ”κάτι” που προστάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Αυτή τη στιγμή οι Έλληνες είναι οι τελευταίοι της Ευρώπης που θα πάνε κοντά σε ένα θύμα καρδιακής ανακοπής για να τον βοηθήσουν [έρευνα EURECA ONE. 2016], άρα μαζί σας πιστεύουμε πως θα το διορθώσουμε αυτό!!! Καλή αντάμωση με το σύνθημα ”Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ”.
Η Ελλάδα αλλάζει!
Περισσότερα στις σελίδες μας στο Facebook και Instagram!!
SHARE OUR STORY 
 

Καλώς όρισες! Πριν φύγεις εξασφάλισε πως θα κατεβάσεις το App επειγόντων iSAVElives που σου προσφέρουμε δωρεάν, επιλέγοντας το από το πεδίο iSAVElives! Ζήτησε μας επίσης να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, από το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!