TOP

Το ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ έχει πλέον τον δικό του ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ!!!

27/09/2022

Το KIDS SAVE LIVES, μετά από ένα αρκετά μεγάλο ταξίδι, έφτασε στο αγαπημένο νησί των Ελλήνων, το Καστελλόριζο ή αλλιώς Μεγίστη!

Ο Παναγιώτης Πατσαούρας, Γενικός Χειρούργος – Εντατικολόγος και η Δέσποινα Σαμακοβλή Επόπτρια Δημόσιας Υγείας, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα εκπαιδευτών του KSL, να ταξιδέψουν στο μακρινό νησί και να εκπαιδεύσουν μικρούς και μεγάλους.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γρίφων, το KSL ανέλαβε να εκπαιδεύσει δεκάδες παιδιά και πολίτες του νησιού με νέες τεχνολογίες όπως το VR CPR, ο Διαγωνισμός ΚΑΡΠΑ, η καθοδηγούμενη ΚΑΡΠΑ κ.α., 

να ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ την πρώτη ομάδα First Responder του νησιού 11 μελών (επαγγελματιών υγείας και πολιτών) με διεθνές πτυχίο του European Resuscitation Council,

να τοποθετήσει τον πρώτο Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή του νησιού σε δημόσιο χώρο (Λιμενικό Σώμα), ο οποίος είναι δωρεά της Φαρμακευτικής Εταιρείας Vioryl με προσωπική διαμεσολάβηση της κ. Ελένης Γραμματικοπούλου!

και να τους χορηγήσει ένα εργαλείο επικοινωνίας και διάσωσης στα κινητά όλων, το γνωστό πλέον iSAVElives, για την άμεση επέμβαση τους.

Η προσπάθεια συνεχίζεται, με στόχο το KSL να βοηθήσει την δημιουργία αντίστοιχων ομάδων κ στις 13 περιφέρειες της χώρας!


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ την κ. Γραμματικούλου Ελένη, υπεύθυνη του Φεστιβάλ Γρίφων που έγινε θεσμός,


και τις συνεργάτιδες Καλλή Κουτσίδου και Κατερίνα Ταούλα για την αρμονική και απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση!

Ακολουθεί το συγκινητικό μήνυμα του Παναγιώτη καθώς ταξίδευε προς το νησί:

“Ο γρίφος είναι νοητικό πρόβλημα που απαιτεί σκέψη για την επίλυσή του. Φέτος δεχτήκαμε μια πρόσκληση – πρόκληση. Να συμμετάσχουμε στο 2ο Φεστιβάλ Γρίφων. Σε μια ιδιαίτερη κ πολύ αγαπημένη περιοχή της ΕΛΛΑΔΟΣ. 

. .
Το magic Bus (στην συγκεκριμένη περίπτωση Ship) του KIDS SAVE LIVES έπιασε λιμάνι. Στο λιμάνι του Καστελόριζου.Γιατί σε αυτό το όμορφο Φεστιβάλ Γρίφων με διοργανώτρια την κ. Γραμματικοπούλου Ελένη, την οποία και ευχαριστούμε για την πρόσκληση, εμείς τον γρίφο μας τον λύσαμε. Εδώ και καιρό. Και ήρθε και η σειρά των κατοίκων του Καστελορίζου να μάθουν και αυτοί την λύση. 
.

Εδώ σε αυτή την γωνιά του χάρτη η καρδιά της Ελλάδος χτυπάει δυνατά και όμορφα. Και θα συνεχίσει να χτυπά γιατί πλέον οι κάτοικοι του μικρού αυτού νησιού μαθαίνουν πρώτες βοήθειες απο τους εθελοντές μας, οι οποίοι δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση και ξεκίνησαν να φέρουν και εδώ το μήνυμα της ελπίδας. 
.

Και να σας πούμε και κάτι ακόμα? Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι πλέον στο νησι θα υπάρχει Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής, έτοιμος προς χρήση απο τους πιστοποιημένους πλέον κατοίκους του νησιού.
.

Το KSL έδωσε ΚΑΙ εδώ την απάντηση του στον γρίφο “Πως μπορώ να σώσω μια ζωή?”
.

Πολλά χέρια, πολλά χαμόγελα, αλλά και ένας AED, έτοιμα να (δια)δώσουν την ελπίδα και το μήνυμα της ζωής”.
.

K-a-S-te-L-lorizo

I A I

D V V

S E E

S


Tags

Καλώς όρισες! Πριν φύγεις εξασφάλισε πως θα κατεβάσεις το App επειγόντων iSAVElives που σου προσφέρουμε δωρεάν, επιλέγοντας το από το πεδίο iSAVElives! Ζήτησε μας επίσης να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, από το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!