TOP

Το Εθνικό Πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES ταξιδεύει στη ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

01/06/2021

      

 


                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, υλοποιούν το εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδειάς, Έρευνας και Θρησκευμάτων εθελοντικό πρόγραμμα ‘’KIDS SAVE LIVES’’,  εκπαίδευσης μαθητών σχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση .

Για τον λόγο αυτό, 12 εκπαιδευτές από Αθήνα και Χαλκιδική που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ταξιδεύουν  σε έναν από τους ομορφότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, την Σαντορίνη,  με σκοπό να εκπαιδεύσουν μαθητές, εκπαιδευτικούς  και γονείς  στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση μέσα από 4 σεμινάρια.

Η αρχή θα γίνει στις 21 Μαΐου 2018, όπου οι εκπαιδευτές μας θα βρίσκονται στο “Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο” (του Ιδρύματος Λ. & Ε. Μπελλώνια)  για να εκπαιδεύσουν τους μαθητές του Γυμνασίου Θήρας, με σκοπό να μεταφέρουν το μήνυμα στους μαθητές, πως με τα χέρια τους μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή, παρότι είναι ακόμη παιδιά.

Στις 22 Μαΐου το πρόγραμμα θα επαναληφθεί στο Γυμνάσιο Μεσαριάς, όπου μαθητές και καθηγητές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία που έζησαν 10.000 και πλέον μαθητές της χώρας μας μόνο την φετινή σχολική χρονιά, αυξάνοντας τον αριθμό των εκπαιδευμένων πολιτών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας από τις 15:00-21:00 στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων ‘’Νικόλαος Αρμάος’’ του Γυμνασίου Μεσαριάς θα πραγματοποιηθεί πιστοποιημένο πρόγραμμα ανανηπτών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (BLS / ERC).

Η τελευταία μέρα του ταξιδιού, 23 Μαΐου 2018 θα μας βρει στο Γυμνάσιο Εμπορείου, κλείνοντας την επίσκεψη μας στο νησί, η οποία ευχόμαστε να είναι η αρχή μιας πολυετούς συνεργασίας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε το σύνολο των μαθητών του νησιού.

Κάθε μεγάλο εγχείρημα έχει οραματιστές αλλά και ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτό το όραμα και θέλουν να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίησή του. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, είχαμε άξιους συμπαραστάτες – συνοδοιπόρους σε αυτό το εγχείρημα και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Αυτοί είναι ο Σύλλογος Στήριξης Κ.Υ. – Γ. Νοσοκομείου Θήρας, ο Δήμος Θήρας και η Κα Λαμπρινή Σιγάλα των οποίων η πολύτιμη συνεισφορά βοήθησε στο να οργανωθεί με συστηματικό τρόπο η αποστολή και να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής – διατροφής των εκπαιδευτών μας.

Η διδασκαλία των παιδιών στα Ελληνικά σχολεία αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για την εκπαίδευση ενός μεγάλου πληθυσμού, ώστε στο μέλλον να υπάρξει ένα μεγαλύτερο δίκτυο ενήλικων διασωστών – ανανηπτών στην Χώρα μας, οι οποίοι θα μπορέσουν να κάνουν την διαφορά σε μια επείγουσα ανάγκη για την ζωή, μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου και των υπηρεσιών Επείγουσας Ιατρικής Φροντίδας.

Επιστημονικά Υπεύθυνοι Προγράμματος
Αναστάσης Στεφανάκης
Βαρβάρα Φυντανίδου

Οργάνωση – Υλοποίηση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ KIDS SAVE LIVES—ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ

     

Υποστηρικτές 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Κ.Υ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ

– –

Καλώς όρισες! Πριν φύγεις εξασφάλισε πως θα κατεβάσεις το App επειγόντων iSAVElives που σου προσφέρουμε δωρεάν, επιλέγοντας το από το πεδίο iSAVElives! Ζήτησε μας επίσης να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, από το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!