TOP
About Us Kids Save Lives

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Be the CHANGE you wish to see in the WORLD!

About Us Kids Save Lives

2007

Το 2007 ο Αναστάσης Στεφανάκης μετατίθεται στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής για να υπηρετήσει την τουριστική περιοχή ως Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου ΕΚΑΒ.

Σύντομα με συνεργάτιδα την Κατερίνα Κακάνη, αναγνωρίζουν πως ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των επειγόντων περιστατικών, εξαιτίας των μεγάλων αποστάσεων της επαρχίας και της μορφολογίας του εδάφους καθυστερούν να προσεγγίσουν έγκαιρα και να σώσουν ανθρώπινες ζωές σε επείγοντα περιστατικά.

2009

Αποφασίζουν να δράσουν!
Το 2009 ταξιδεύουν στην Αθήνα για να γίνουν εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης [ERC] με σκοπό να φανουν χρήσιμοι στην κοινωνία και μετά το πέρας της υπηρεσίας τους. Ξεκινούν άμεσα μαθήματα στα σχολεία και τις κοινότητες της περιοχής εκπαιδεύοντας μικρούς και μεγάλους, έτσι ώστε οι μαθητές τους να βοηθούν σε επείγοντα περιστατικά ως Πρώτοι Ανταποκρινόμενοι (First Responders) μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.

2010-11

Αναγνωρίζοντας τις εκπληκτικές ικανότητες των παιδιών αλλά και την ενθουσιώδη αποδοχή του νέου τους ρόλου, το 2010-2011 αποφασίζουν να εκπαιδεύσουν συγκεκριμένο target group, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς μέσα στα Ελληνικά Σχολεία. Για μία ημέρα δεν θα διδάσκονταν μόνο μαθηματικά ή φυσική, αλλά πώς να σώζουν ζωές!

2015-16

Το θάρρος της δημιουργίας
Το εγχείρημα βρήκε άμεσα πολλούς υποστηρικτές, Θεμελής Ιερισσιώτης, Αναστάσης Σαμαράς, Σοφία Παπαδημητρίου, Αναστασία Στεφανούδη, Δημήτρης Τουρούντζας, Κώστας Τζιατζιάς, Κωνσταντίνος Θεοδωράκογλου, Κώστας Κυριλλίδης, Κωνσταντίνος Λαζαρίδης, Θεοδώρα Πετρίδου και δεκάδες άλλοι φανταστικοί εθελοντές, οι οποίοι αποφασίζουν το 2015-2016 να συστήσουν τον πρώτο ανθρωπιστικό σύλλογο στην Ελλάδα με την ονομασία KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, δείχνοντας έτσι την κύρια κατεύθυνση της προσπάθειας τους: τα παιδιά!

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ KIDS SAVE LIVES

  1. Θεσμοθήτηση του μαθήματος ΚΑΡΠΑ και Πρώτων Βοηθειών στα Ελληνικά Σχολεία

  2. Θεσμοθέτηση της πιστοποίησης Εκπαιδευτικών Ελληνικών Σχολείων στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS | ERC)

  3. Θεσμοθέτηση της τοποθέτησης Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AEDs), σε κάθε Σχολείο και Κοινότητα της χώρας

  4. Χρήση και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών (iSAVElives, Εθνικός χάρτης απινιδωτών κ.α.), με σκοπό την άμεση ενεργοποίηση των Πρώτων Ανταποκρινόμενων της Κοινότητας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές” και το Εργαστήριο Δεξιοτήτων “Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές” που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσoκομειακής Φροντίδας και έχει εγκρίνει το Υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία όλης της Χώρας, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 70,000 μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς σε περισσότερα από 700 σχολεία της Χώρας, με την εθελοντική συμμετοχή εκατοντάδων πιστοποιημένων εκπαιδευτών του European Resuscitation Council. Επιδίωξη του Οργανισμού είναι η θεσμοθέτηση μαθήματος Α’ Βοηθειών στα ελληνικά σχολεία, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ταυτόχρονη προαγωγή του εθελοντισμού και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο [κατάθεση Πρότασης Σχεδίου Νόμου στην Υπουργό Παιδείας κα Ν. Κεραμέως, 2019].

1551
ελληνικά σχολεία
που εκπαιδεύτηκαν
200506
εκπαιδευμένοι μαθητές,
εκπαιδευτικοί & πολίτες
500
αριθμός εθελοντών
εκπαιδευτών [ERC]
500
νέοι απινιδωτές σε
σχολεία & κοινότητες
33
θύματα καρδιακής
ανακοπής που ανένηψαν

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Το καινοτόμο πρόγραμμα LIFE FORCE, από τον Οκτώβριο του 2022 θα έχει την δυνατότητα προεκπαίδευσης μικρών παιδιών 6-10 ετών της Ευρώπης, σε δεξιότητες ΚΑΡΠΑ – Πρώτων Βοηθειών μέσω διασκεδαστικών δραστηριοτήτων [έγκριση & χρηματοδότηση ΙΚΥ, ERASMUS+ KA2].

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΙΣ Α' ΒΟΗΘΕΙΕΣ

I SAVE LIVES APPLICATION: H διαδικτυακή εφαρμογή iSAVElives δημιουργήθηκε από τον Σύλλογο KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ σε συνεργασία με Microsoft και Microsoft Azure, με σκοπό να σώσει ζωές! Έχει την δυνατότητα της άμεσης ενεργοποίησης του 112-166 και της τοπικής κοινότητας, με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών από τους Πρώτους Ανταποκρινόμενους [First Responders: εκπαιδευμένοι πολίτες και επαγγελματίες υγείας εκτός υπηρεσίας], μέχρι την άφιξη της εξειδικευμένης βοήθειας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ

Η διαδικτυακή εφαρμογή του Χάρτη Απινιδωτών, δείχνει στους χρήστες την θέση των κοντινότερων απινιδωτών για την έγκαιρη χρήση αυτών. Το αρχικό πρόβλημα του “χρόνου” στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών που κινητοποίησε τα ιδρυτικά μέλη του οργανισμού, θα αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό από την χρήση της νέας αυτής τεχνολογίας, βελτιώνοντας σημαντικά την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών στην Ελλάδα.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Για το εκπαιδευτικό έργο του KIDS SAVE LIVES στην εκπαίδευση και τη διάσωση με ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ κίνητρα, ο οργανισμός βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης [Peter Basket Bursary, 2018] και ελληνικούς φορείς.

about Us Βράβευση Ευρωπαική

Διοικητικό Συμβούλιο Ανθρωπιστικού Συλλόγου

KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές

Αναστάσης Στεφανάκης

Αναστάσης Στεφανάκης

Πρόεδρος

Dr Κωνσταντίνος Λαζαρίδης

Dr Κωνσταντίνος Λαζαρίδης

Αντιπρόεδρος

Κωνσταντίνος Θεοδωράκογλου

Κωνσταντίνος Θεοδωράκογλου

Γεν. Γραμματέας

Αναστάσης Σαμαράς

Αναστάσης Σαμαράς

Ταμίας

Θάνος Παλάτος

Θάνος Παλάτος

Μέλος

Επιτροπή Μέριμνας ΔΣ

KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές

Εύη Αδραμερινού

Εύη Αδραμερινού

Θεμελής Ιερισσιώτης

Θεμελής Ιερισσιώτης

Κωνσταντίνος Τζιατζιάς

Κωνσταντίνος Τζιατζιάς

Κωνσταντίνος Κυριλλίδης

Κωνσταντίνος Κυριλλίδης

Χριστίνα Βλαχοπούλου

Χριστίνα Βλαχοπούλου

Καλώς όρισες! Πριν φύγεις εξασφάλισε πως θα κατεβάσεις το App επειγόντων iSAVElives που σου προσφέρουμε δωρεάν, επιλέγοντας το από το πεδίο iSAVElives! Ζήτησε μας επίσης να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, από το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!