ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Be the change!

Το 2007 ο Αναστάσης και η Κατερίνα μετατίθενται στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής για να βοηθήσουν την τουριστική αυτή περιοχή ως Διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Σύντομα αναγνωρίζουν πως είναι δύσκολο να σωθούν ανθρώπινες ζωές, κυρίως λόγω της καθυστέρησης στο να προσεγγίσουν έγκαιρα σε επείγοντα περιστατικά εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους [στενόμακρη χερσόνησος, κακό οδικό δίκτυο].

Αποφασίζουν να δράσουν!
Το 2009 ταξιδεύουν στην Αθήνα για να γίνουν εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης [ERC] και άμεσα ξεκινούν μαθήματα στις κοινότητες της περιοχής εκπαιδεύοντας μικρούς και μεγάλους, με σκοπό να βοηθούν ως πρώτοι ανταποκρινόμενοι μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.

Βλέποντας τον ενθουσιασμό αλλά και τις άπειρες δυνατότητες των μικρών κυρίως μαθητών, το 2010 αποφασίζουν να εκπαιδεύσουν συγκεκριμένο target group, ΠΑΙΔΙΑ μέσα στα Ελληνικά ΣΧΟΛΕΙΑ. Για μία ημέρα στο σχολείο οι μαθητές δεν θα διδάσκονταν πλέον μαθηματικά ή φυσική, αλλά πώς να σώζουν ζωές!

Το εγχείρημα βρήκε άμεσα πολλούς υποστηρικτές [παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς] οι οποίοι αποφάσισαν να συστήσουν τον πρώτο ανθρωπιστικό οργανισμό στην Ελλάδα που θα είχε κυρίως δύο στόχους: την διάδοση της δωρεάν εκπαίδευσης Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στα Ελληνικά σχολεία και την ανάπτυξη δικτύου απινιδωτών σε εθνικό επίπεδο, με σκοπό την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής στην Ελλάδα.

Το 2016, ο Οργανισμός σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, ξεκινάει επίσημα Μάθημα Α' Βοηθειών στα σχολεία όλης της Χώρας με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και μέχρι τον Μάρτιο του 2020 έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 60000 μαθητές και εκπαιδευτικοί!

Θετικά Αποτελέσματα!

Ο ανθρωπιστικός Οργανισμός με πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανά ηλικιακή ομάδα, έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να εκπαιδεύσει δωρεάν δεκάδες χιλιάδες παιδιά και ενηλίκους σε εκατοντάδες Ελληνικά σχολεία, κοινότητες, ορφανοτροφεία, κατασκηνώσεις, στρατόπεδα, συλλόγους, και άλλους φορείς.

Με το ανθρωπιστικό του έργο και την ανάπτυξη τριών δικτύων: εθελοντών εκπαιδευτών, ανανηπτών και απινιδωτών σε δημόσιους χώρους, αλλά και με καίριες προτάσεις - παρεμβάσεις σε θεσμούς [κατάθεση Σχεδίου Νόμου στην Υπουργό Παιδείας για την θεσμοθέτηση του Μαθήματος Α' Βοηθειών ''Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές'' στο ωρολόγιο πρόγραμμα των ελληνικών σχολείων], κατάφερε να αυξήσει την επιβίωση θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής στην Ελλάδα χάρη σε εκπαιδευμένα παιδιά και εκπαιδευμένους πολίτες και να βραβευτεί τελικώς από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης [Anastasios Stefanakis, winner of Peter Basket Bursary, 2018]

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ανθρωπιστικό έργο
και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του KIDS SAVE LIVES;

Πατήστε εδώ για να κατεβάστε το σχετικό έντυπο!


Διοικητικό Συμβούλιο Ανθρωπιστικού Οργανισμού
KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές

Πρόεδρος:   Αναστάσης Στεφανάκης
Αντιπρόεδρος:   Κωνσταντίνος Τζιατζιάς
Γεν. Γραμματέας:   Κωνσταντίνος Θεοδωράκογλου
Ταμίας:   Αναστάσης Σαμαράς
Μέλος:   Κωνσταντίνος Κυριλλίδης

elEL