ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Be the change!

Το 2007 ο Αναστάσης και η Κατερίνα μετατίθενται στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής για να βοηθήσουν την τουριστική αυτή περιοχή ως Διασώστες – πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Σύντομα αναγνωρίζουν πως είναι δύσκολο να σωθούν ανθρώπινες ζωές, κυρίως λόγω της καθυστέρησης στο να προσεγγίσουν έγκαιρα σε επείγοντα περιστατικά εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους [στενόμακρη χερσόνησος, κακό οδικό δίκτυο].

Αποφασίζουν να δράσουν!
Το 2009 ταξιδεύουν στην Αθήνα για να γίνουν εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης [ERC] και άμεσα ξεκινούν μαθήματα στις κοινότητες της περιοχής εκπαιδεύοντας μικρούς και μεγάλους, με σκοπό να βοηθούν ως πρώτοι ανταποκρινόμενοι μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.

Βλέποντας τον ενθουσιασμό αλλά και τις άπειρες δυνατότητες των μικρών κυρίως μαθητών, το 2010 αποφασίζουν να εκπαιδεύσουν συγκεκριμένο target group, ΠΑΙΔΙΑ μέσα στα Ελληνικά ΣΧΟΛΕΙΑ. Για μία ημέρα στο σχολείο οι μαθητές δεν θα διδάσκονταν πλέον μαθηματικά ή φυσική, αλλά πώς να σώζουν ζωές!

Το εγχείρημα βρήκε άμεσα πολλούς υποστηρικτές [παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς] και σύντομα επεκτάθηκε σε σχολεία της Βορείου Ελλάδας και νησιών του Αιγαίου [Κάσος, Σύμη].

Στην παρέα προστέθηκαν μέχρι το 2015 δεκάδες νέοι εκπαιδευτές και υποστηρικτές της εθελοντικής αυτής προσπάθειας, οι οποίοι αποφάσισαν να συστήσουν τον πρώτο ανθρωπιστικό οργανισμό στην Ελλάδα που θα είχε κυρίως δύο στόχους: την διάδοση της δωρεάν εκπαίδευσης Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στα Ελληνικά σχολεία και την ανάπτυξη δικτύου απινιδωτών σε εθνικό επίπεδο, με σκοπό την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής στην Ελλάδα.

Το 2016, ο Οργανισμός σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, καταθέτει πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας για την έγκριση πιλοτικού προγράμματος στα σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής εγκρίνει το πρόγραμμα για την περιοχή αυτή και σύντομα την Πανελλήνια επέκταση του με σκοπό την εκπαίδευση μαθητών άνω των 10 ετών στα σχολεία όλης της Χώρας.

Θετικά Αποτελέσματα!

Ο ανθρωπιστικός Οργανισμός με πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανά ηλικιακή ομάδα, έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να εκπαιδεύσει δεκάδες χιλιάδες παιδιά και ενηλίκους σε εκατοντάδες Ελληνικά σχολεία, κοινότητες, ορφανοτροφεία, κατασκηνώσεις, στρατόπεδα, συλλόγους, και άλλους φορείς.

Με το ανθρωπιστικό του έργο και την ανάπτυξη τριών δικτύων: εθελοντών εκπαιδευτών, ανανηπτών και απινιδωτών σε δημόσιους χώρους, αλλά και με καίριες προτάσεις - παρεμβάσεις σε θεσμούς, κατάφερε να αυξήσει την επιβίωση θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής στην Ελλάδα χάρη σε εκπαιδευμένα παιδιά και εκπαιδευμένους πολίτες και να βραβευτεί τελικώς από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης [Anastasios Stefanakis, winner of Peter Basket Bursary, 2018]

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Αναστάσης Στεφανάκης
Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Τζιατζιάς
Γεν. Γραμματέας: Κωνσταντίνος Θεοδωράκογλου
Ταμίας: Αναστάσης Σαμαράς
Μέλος: Κωνσταντίνος Κυριλλίδης

Θέλετε να μάθετε περισσότερα? Πατήστε εδώ για να κατεβάστε το σχετικό έντυπο

elEL
en_USEN elEL