TOP

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, 7 Απριλίου (video, photo)

02/06/2021

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κορδελιού, σε συνεργασία με τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» οργάνωσε και υλοποίησε μια πρωτότυπη ΚΑΙ «απίστευτη» δράση στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, με πρωταγωνιστές τα παιδιά και ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑΝ – εν καιρώ υγειονομικού πολέμου – όλες τις ιατρικές και νοσηλευτικές δυνάμεις της χώρας μας, οι οποίες βρίσκονται από την πρώτη μέρα στην πρώτη γραμμή σε όλα τα μέτωπα της μάχης με τον κορονοϊό διακινδυνεύοντας τη ζωή τους.

Παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας και Θράκης Σ. Καλαφάτη, του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανού, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Χρήστου Μήττα, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ κ. Φωτεινής Πεσματζόγλου Δεβετζή, του Ιδρυτή και Προέδρου του Ανθρωπιστικού Οργανισμού «KIDS SAVE LIVES –Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», κ. Αναστάση Στεφανάκη, του εκπαιδευτικού και ιδρυτικού μέλους του Ανθρωπιστικού Οργανισμού «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» κ. Αναστάση Σαμαρά, και του κ. Κωνσταντίνου Λαζαρίδη, Γενικού Οικογενειακού Ιατρού και μέλους του Ανθρωπιστικού Οργανισμού «KIDS SAVE LIVES –Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το «απίστευτο» αφιέρωμα του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, το οποίο για λόγους ασφαλείας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της πανδημίας, βιντεοσκοπήθηκε σε τρεις φάσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.

Φωτογραφικό υλικό:
Εθελόντρια εκπαιδεύτρια Kids Save Lives Ρένα Θωμαίδου

🔹Στην 1η φάση, τρεις μαθητές/τριες από τις 70.000 που έχουν εκπαιδευθεί έως τώρα στη χώρα μας μας παρουσίασαν «ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ» ακόμη και με την προσαρμοσμένη στον covid-19 Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Πρόκειται για: -Την Μαρία Λαζαρίδη, μαθήτρια Β’ Γυμνασίου, Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη [Πρωταθλήτρια Δημ. Σχολείων Ελλάδας του KIDS SAVE LIVES CHAMPONSHIP 2019, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών] –Τον Ραφαήλ Λαζαρίδη μαθητή ΣΤ’ Δημοτικού, Εκπαιδευτήρια Ελπίδα – Και τον μικρότερο εθελοντή του KIDS SAVE LIVES, τον 5χρονο Αύγουστο Θωμαΐδη Κόττη.

🔹Στην 2η φάση ο εμπνευστής, ιδρυτής και Πρόεδρος του Ελληνικού Ανθρωπιστικού Οργανισμού «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ» κ. Αναστάσης Στεφανάκης θα παρουσιάσει αναλυτικά την εφαρμογή «I save lives» η οποία θα καλεί το 166 και το 112 σε επείγοντα περιστατικά και θα τεθεί σε δοκιμαστική εφαρμογή μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

🔹Στην 3η φάση της βιντεοσκόπησης τα αγαπημένα τραγούδια των παιδιών «Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν» Στίχοι: Μιχάλης Μπουρμπούλης Μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος και «Θα Βρεθούμε Ξανά» Στίχοι: Τάσος Σαμαρτζής Μουσική: Νότης Μαυρουδής, αλλά και συμβολικά τραγούδια, αφενός με το θέμα της δράσης αφετέρου με την εποχή που ζούμε και κυρίως με την ευχή όλων μας ερμηνεύουν και χορεύουν με πολύ χαρά: – Η Μαριάνθη Τσιβούλα μαθήτρια Α΄ Γυμνασίου μαθήτρια του Μουσικού Σχολείο, στο πιάνο και στο τραγούδι – Η Νικολέττα Γεωργία Τσιβούλα μαθήτρια Δ’ Δημοτικού , στο τραγούδι και στο χορό – Ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης μαθητής Α’ Γυμνασίου, στη κιθάρα και στο τραγούδι Χορηγός ΩΔΕΙΟ «ΕΝ ΤΕΧΝΗ» «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ» ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ και πρέπει να το μάθει ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ! 🙏 Εάν θέλετε να δείτε πως, αναζητήστε την ιστοσελίδα 👉https://kidssavelives.gr/​​​

◾ Οργάνωση-Συντονισμός και Παρουσίαση: Νίκη Στρατηλάτη, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας
Ήχος: Απόστολος Κύρου
Φώτα: Νίκος Χριστοφορίδης
Κάμερα: Νίκος Κακαρίκος

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Χάρτης απινιδωτών Kids Save Lives: https://kidssavelives.gr/map-wide/

Σελίδα iSAVElives: https://www.facebook.com/iSAVElives.Official

Σελίδα kids Save Lives: https://www.facebook.com/kidssavelives

Νέο κανάλι Πρώτων Βοηθειών Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCuSlZcHNiisKxFQPSkQubaw/videos

Η διάσωση του κυρίου Νίκου: https://tinyurl.com/4vwj32yt

Η διάσωση της 14χρονης Νεφέλης: https://tinyurl.com/4y2rkrj6

Νέες οδηγίες Πρωτων Βοηθειών [COVID-19]: https://tinyurl.com/33vkbk5x

Νέος Οδηγός Πρώτων Βοηθειών [Poster]: https://tinyurl.com/2vtahtu4


Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Ελληνικός Ανθρωπιστικός Οργανισμός
Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές

Καλώς όρισες! Πριν φύγεις εξασφάλισε πως θα κατεβάσεις το App επειγόντων iSAVElives που σου προσφέρουμε δωρεάν, επιλέγοντας το από το πεδίο iSAVElives! Ζήτησε μας επίσης να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, από το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!