TOP

#Μένουμε_Σπίτι & Μαθαίνουμε Πρώτες Βοήθειες από το KIDS SAVE LIVES

02/06/2021

Η κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων του COVID-19 αλλάζει ραγδαία την ζωή μας αλλά και την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, τα οποία συνεχίζουν να συμβαίνουν καθημερινά – καρδιακές ανακοπές, λιποθυμίες, πνιγμονές και άλλα -. Μάθε τον νέο τρόπο αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών και μείνε #ασφαλής ↓

Οι επιστήμονες των Διεθνών Οργανισμών Υγείας [ERC, ILCOR, WHO] συστήνουν πως και στην περίοδο της πανδημίας «μπορούμε να σώσουμε ζωές – παραμένοντας ασφαλείς», μπορούμε πάλι να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο που κινδυνεύει δίπλα μας, χωρίς να κινδυνεύσουμε από την μετάδοση του ιού.

Θέλοντας να συνδράμουμε στο έργο του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, επεκτείνοντας το έργο του ανθρωπιστικού μας οργανισμού Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές , προσφέρουμε την δυνατότητα σε εκατομμύρια παιδιά, εκπαιδευτικούς και πολίτες να πάρουν δωρεάν μαθήματα Α’ Βοηθειών προσαρμοσμένα σε COVID-19, μέσα από webinars με βεβαίωση συμμετοχής, άρθρα σε ελληνική μετάφραση, posters και εκπαιδευτικά video, με σκοπό την ενημέρωση και την ασφάλεια της μαθητικής κοινότητας και των οικογενειών τους, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑ ΕΞΗΣ:

  1. https://kidssavelives.gr/nea/

Πατήστε στον παραπάνω σύνδεσμο με σκοπό να μελετήσετε τις νέες οδηγίες του European Resuscitation Council σχετικά με τον COVID-19 σε ελληνική μετάφραση [ασφάλεια ανανήπτη από τον COVID-19, Βασική Υποστήριξη της Ζωής σε ενηλίκους, παιδιά ή βρέφη, Εξειδικευμένη Υποστήριξη της Ζωής και άλλα].

  1. https://tinyurl.com/y7hmh87z

Πατήστε στον παραπάνω σύνδεσμο με σκοπό να ενημερωθείτε μέσω του Νέου Οδηγού Πρώτων Βοηθειών προσαρμοσμένου σε COVID-19, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας [συνιστούμε να τον κατεβάσετε δωρεάν].

  1. https://www.youtube.com/channel/UCuSlZcHNiisKxFQPSkQubaw

Πατήστε στον παραπάνω σύνδεσμο με σκοπό να ενημερωθείτε μέσα από τα νέα εκπαιδευτικά videos που δημιουργήσαμε εν μέσω της πανδημίας COVID-19 με θέματα: χρήση ΜΑΠ, Βασική Υποστήριξη της Ζωής, αντιμετώπιση πνιγμού, αντιμετώπιση πνιγμονής σε παιδιά και βρέφη, αντιμετώπιση αναίσθητου θύματος, χορήγηση εμφυσήσεων μέσω του αυτοδιατεινόμενου ασκού, χρήση της  τεχνολογίας στην εκπαίδευση [VR-CPR] και άλλα [συνιστούμε την εγγραφή σας].

  1. info@kidssavelives.gr

Στείλτε αίτημα στο παραπάνω email με σκοπό να συμμετέχετε δωρεάν σε online μαθήματα μέσω σύγχρονης διδασκαλίας από απόσταση [Webinars Πρώτων Βοηθειών – αφορά μαθήματα για όλη την οικογένεια ή ξεχωριστά για εκπαιδευτικούς]. Απαιτείται προεγγραφή 7 ημέρες τουλάχιστον πριν με αποστολή αιτήματος συμμετοχής στο παραπάνω email, που στόχο έχει να καλύψει το γνωστικό σας υπόβαθρο σε σχέση με τις πρόσφατες αλλαγές στον αλγόριθμο του BLS λόγω του COVID-19, αλλά και σε άλλες απειλητικές καταστάσεις για τη ζωή [συνολικά 10 θεματικές ενότητες]. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το μάθημα Α’ Βοηθειών παρουσία όλης της οικογένειας, καθώς είναι κατάλληλο για την εκπαίδευση παιδιών [συνήθως άνω των 10 ετών] και ενηλίκων. Το εθνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα σχολεία όλης τα Χώρας [2016-2020], δίνεται Βεβαίωση Συμμετοχής.


   5. POSTERS προστασίας από τον COVID-19
Το KIDS SAVE LIVES δημιούργησε μία νέα σειρά posters, με σκοπό να υπενθυμίσει στον καθένα από εμάς πως να προφυλάξουμε την κοινότητα γύρω μας από την μετάδοση του ιου. Κατεβάστε δωρεάν τα posters και να θυμάστε: Η μάσκα προστατεύει εσάς και τους άλλους!

Όλα τα παραπάνω προσφέρονται δωρεάν από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για όλη την περίοδο της πανδημίας.

Στόχος μας είναι η διάδοση των Α’ Βοηθειών σε παιδιά και ενηλίκους, η θεσμοθέτηση του μαθήματος Α’ Βοηθειών στα ελληνικά σχολεία και η ανάπτυξη δικτύου ανανηπτών και απινιδωτών σε επίπεδο σχολείων ή κοινότητας, για την έγκαιρη αντιμετώπιση θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής και την βελτίωση του ποσοστού επιβίωσης από τους πρώτους παρευρισκόμενους, μέχρι την άφιξη της εξειδικευμένης βοήθειας.

Για κάθε άλλη διευκρίνηση επικοινωνήστε μαζί μας μέσω των παρακάτω:

info@kidssavelives.gr

https://www.facebook.com/kidssavelives/

https://www.instagram.com/kidssavelives/

Μάθε – Βοήθησε – Μείνε ασφαλής!
#Share our post  #Help to save lives

Καλώς όρισες! Πριν φύγεις εξασφάλισε πως θα κατεβάσεις το App επειγόντων iSAVElives που σου προσφέρουμε δωρεάν, επιλέγοντας το από το πεδίο iSAVElives! Ζήτησε μας επίσης να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, από το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!