TOP

«Μένουμε Σπίτι; Aσφαλείς;Αόρατοι Συμπολίτες μας»

06/05/2022

Η καμπάνια για την προστασία των πολιτών την περίοδο της πανδημίας, ανέδειξε για άλλη μία φορά τον αποκλεισμό που βιώνουν συνάνθρωποί μας που στερούνται την κατοικία ή διαμένουν σε επισφαλείς συνθήκες. Μια σειρά από δικαιώματα όπως αυτό στην στέγη, την υγεία, την ασφάλεια και γενικότερα σε μια αξιοπρεπή ζωή τίθενται επί τάπητος και η ίση πρόσβαση σε αυτά αναγκαία συνθήκη κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η αστεγία στην πόλη μας υπάρχει, ο δρόμος ως ο κατεξοχήν δημόσιος χώρος αποκαλύπτει το φαινόμενο. Πόσο όμως η ορατότητά του γίνεται εφικτή στα μάτια όλων μας; Κι όταν το βλέπουμε και το συνειδητοποιούμε τι χρειάζεται να κάνουμε; Πού μπορούμε να στραφούμε ώστε η αλληλεγγύη να γίνει πράξη αλλά και στάση ζωής;

Το δίκτυο MSF Urban Spaces Θεσσαλονίκης θέτοντας τα παραπάνω ερωτήματα επιχειρεί να ανοίξει εκ νέου την συζήτηση διοργανώνοντας για δεύτερη φορά την διαδραστική – περιπατητική παράσταση με τίτλο

 «Μένουμε σπίτι; Ασφαλείς; Αόρατοι συμπολίτες μας»

σε εννέα σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης και μας προσκαλεί να μοιραστούμε με όλους τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες με βιωματικό τρόπο τα θέματα της αστεγίας αλλά και τις προκαταλήψεις γύρω από αυτήν. Μέσα από ιστορίες αστέγων και ανθρώπων που πραγματοποιούν κοινωνική εργασία στον δρόμο η δράση θα παρουσιάσει αθέατες πλευρές της πόλης και θα προσφέρει την ευκαιρία να δούμε τον δρόμο υπό μια οπτική που δεν τον έχουμε ξαναδεί. Αυτές οι ιστορίες γίνονται το όχημα που μας ταξιδεύει στον χώρο και στην συνθήκη ψάχνοντας απάντηση στην ερώτηση «σε ποιο σπίτι, ποια ασφάλεια;»

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 
07 και 15 Μαΐου 2022
Δαγκλή και Τσόπελα @ 12:00

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής καλούμε τον Δήμο Θεσσαλονίκης (ή τους Δήμους της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης) να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης χάρτες με φορείς, οργανώσεις και συλλογικότητες που παρέχουν βασικές υπηρεσίες υποστήριξης ανθρώπων σε ανάγκη.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά. Για δήλωση συμμετοχής παρακαλούμε δηλώστε το ενδιαφέρον σας στο https://bit.ly/3GJwNCT[DI1] 

Η δράση είναι μια κοινή προσπάθεια του δικτύου MSF Urban Spaces- ομάδα Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτελείται από μεμονωμένους εθελοντές και τις εξής οργανώσεις: Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Νέων, Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, NΑΟΜΙ Οικουμενικό Εργαστήριο Προσφύγων, PRAKSIS, Θετική Φωνή, Χριστιανικό Στέκι, Quick Response Team.

Το “MSF Urban Spaces” είναι μια διεθνής πρωτοβουλία κινητοποίησης ομάδων και οργανώσεων βάσης, η οποία ξεκίνησε από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) και έχει ως στόχο να συνδέσει πολίτες από όλον τον κόσμο σε δράσεις αλληλεγγύης.

Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη της Κατερίνας Χοχλάκη, κοινωνικής λειτουργού.  

Οργάνωση Παραγωγής: MSF Urban Spaces- ομάδα Θεσσαλονίκης
Σκηνοθεσία: Αναστασία Χατζηλιάδου
Έρευνα – Κείμενα: Αγγελική Γαβριέλλα Σαμψωνίδου
Επιστημονική επίβλεψη: Στεφανία Πανταζή, Νανά Μιχαλοπούλου
Υποστήριξη Επικοινωνίας: Φοίβη Χριστοδουλίδη


Συμμετέχουσες/οντες κατά σειρά εμφάνισης: Στεφανία Πανταζή, Αγγελική Γαβριέλλα Σαμψωνίδου, Ευρυδίκη Καββαδά, Αντιγόνη Βαρελά, Αργύρης Ταφραλίδης, Σταύρος Τσακίρης, Mattia Bidoli, Masoume Tajik, Mahdieh Nejati, Farzana Naeemi, Sariya Wakili, Zohre Mussa Khan, Zahra Mussa, Shabna Zaher, Parvana Zaher, Masoumeh Mosawi, Najima Rezai, Mahnoor Zeeshan, Muhsen Bemaalem, Ζωή Χατζηγιαννάκη, Νένα Λιόντα, Περικλής Αγγελόπουλος, Άρτεμις Στυλιανού, Αντιγόνη Γκοράση, Αμαλία Μανωλοπούλου.Tags

Καλώς όρισες! Πριν φύγεις εξασφάλισε πως θα κατεβάσεις το App επειγόντων iSAVElives που σου προσφέρουμε δωρεάν, επιλέγοντας το από το πεδίο iSAVElives! Ζήτησε μας επίσης να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, από το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!