TOP

ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ. Θέλεις να βοηθήσεις;

01/06/2021

Οι μαθητές του Γυμνασίου & Λυκείου Πευκοχωρίου Χαλκιδικής ξεκίνησαν με λαχνούς  που μοιράζουν, να μαζέψουν το επιθυμητό ποσό για την πρώτη αγορά ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ του Σχολείου τους.
Σύμμαχος τους σε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία βρίσκεται η εκπαιδευτικός τους και εκπαιδεύτρια του European Resuscitation Council, Ελένη Αθανασούλα, Τ. 6947047155.
(Αν θέλετε να βοηθήσετε οικονομικά επικοινωνήστε με την κα Αθανασούλα).

Το ποσό ανέρχεται περίπου στα 1.600 – 1.700 ευρώ και ήδη μέσα σε λίγες ημέρες, έχουν μαζευτεί τα μισά χρήματα, καθώς οι μαθητές έχουν εμπνεύσει την τοπική κοινωνία!!!

Πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο, μαθητές σχολικής ηλικίας να θέλουν να έχουν στο Σχολείο τους ένα τέτοιο μηχάνημα;

2 μήνες πριν εκπαιδεύτηκαν στην αναζωογόνηση από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό μας  ( www.www.kidssavelives.gr )  και έμαθαν πως  να σώσουν μια ζωή με τα χέρια τους.

Έμειναν εκεί;
Ήδη οι 30 περίπου από αυτούς πιστοποιήθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας  (www.eeepf.gr )  με πτυχίο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, έμαθαν δηλαδή μέσω διαβάσματος, επιδείξεων, διαλέξεων και πολύωρης πρακτικής εξάσκησης τι να κάνουν σε περίπτωση μιας απλής λιποθυμίας μέχρι και μιας εξαιρετικά κρίσιμης  καρδιακής ανακοπής.

Εκπαιδευμένα χέρια όμως χωρίς το κατάλληλο μηχάνημα, δεν θα έφερναν θετικό αποτέλεσμα. Η καρδιακή ανακοπή (ο θάνατος ενός ατόμου), είναι μια αναστρέψιμη κατάσταση αλλά και αρκετά χρονοευαίσθητη. Απαιτείται στα πρώτα λεπτά της καρδιακής ανακοπής να ξεκινήσει έγκαιρα από τους παρευρισκόμενους Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ, θωρακικές συμπιέσεις & εμφυσήσεις) υψηλής ποιότητας και έγκαιρη χορήγηση ρεύματος μέσω απλών, 100% ασφαλών μηχανημάτων που ονομάζονται αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές.

Οι μαθητές αυτοί το γνωρίζουν και έχουν ήδη κατοχυρωθεί νομικά για την χρήση τους.

Έχοντας την γνώση πως το μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  της περιοχής, στην καλύτερη περίπτωση θα βρισκόταν σε μια επείγουσα κλήση σε 30 λεπτά (αν δεν είναι σε κάποια διακομιδή) αποκλείοντας έτσι κάθε θετικό αποτέλεσμα,  αποφάσισαν σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό τους Λένα Αθανασούλα, τον Σύλλογο καθηγητών και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου Πευκοχωρίου, να ξεκινήσουν άμεσα προσπάθεια με σκοπό να προμηθευτούν το σωτήριο αυτό μηχάνημα.

Είναι πλέον θέμα λίγων ημερών, το Σχολείο αυτό να γίνει το 4ο Σχολείο στην Χώρα που θα έχει απινιδωτή και εκπαιδευμένους  μαθητές και εκπαιδευτικούς .

Πάνω από 10 παιδιά ήταν τόσο καλοί εκπαιδευόμενοι που όχι μόνο πήραν το πτυχίο του ERC, αλλά προτάθηκαν από τους εκπαιδευτές τους στο ERC ως Instructor Potential (πιθανοί εκπαιδευτές), κάτι που μας δίνει το έναυσμα να πιστεύουμε πως πραγματικά η αναζωογόνηση ανήκει στα παιδιά!!!

Τα παιδιά αυτά με τις εξαιρετικές τους δυνατότητες, πήραν μέρος στις 13 Μαίου στο διεθνές Συνέδριο Επείγουσας Ιατρικής και Προνοσοκομειακής Φροντίδας, στην διοργάνωση KIDS SAVE LIVES in GREECE, ενθουσιάζοντας και συγκινώντας χίλιους Έλληνες και ξένους σύνεδρους (https://kidssavelives.gr/greek-students-said-no-to-their-teachers-cardiac-arrest/ ) !!!

Στο Σχολείο αυτό κανείς δεν μεμψιμοιρεί, κανείς δεν κρύβεται πίσω από δικαιολογίες που εμπεριέχουν την λέξη ‘’κρίση’’, αντιθέτως εργάζονται συστηματικά αποδεικνύοντας πως η Ελλάδα με πρωτοβουλίες πάει μπροστά.

Συγχαρητήρια σε όλους που συμμετέχουν στην προσπάθεια, κάνατε τα όνειρα μας πραγματικότητα.

Thinking something hopeful for Greece
Σώσε μια ζωή – Save a live Greece
Ανθρωπιστικός Εκπαιδευτικός Οργανισμός

Καλώς όρισες! Πριν φύγεις εξασφάλισε πως θα κατεβάσεις το App επειγόντων iSAVElives που σου προσφέρουμε δωρεάν, επιλέγοντας το από το πεδίο iSAVElives! Ζήτησε μας επίσης να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, από το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!