TOP

ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 1,000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (BLS | ERC)

05/10/2023ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 

Το Δ.Σ. του KSL, ενέκρινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 1,000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS | ERC) κατά τα σχολικά έτη 2023-2024 και 2024-2025, με τις εξής προϋποθέσεις: 

1. Αφορά ΕΝΑΝ/ΜΙΑ Εκπαιδευτικό ανά σχολείο. Συστήνεται η ενεργή συμμετοχή των παρακάτω ειδικοτήτων: Του γυμναστή, του Σχολικού Νοσηλευτή, του Βιολόγου, αλλά και όλων των υπολοίπων ειδικοτήτων, χωρίς καμία εξαίρεση. 

2. Ο/η Εκπαιδευτικός δεσμεύεται πως θα συμμετέχει ΕΝΕΡΓΑ στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων, ή και το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ως συνΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ κατά την υλοποίηση της πρακτικής εξάσκησης των μαθητών/-τριών, αλλά και ως COACH/συνοδός στον Μαθητικό Διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ – KSL CHAMPIONSHIP 2024, σε στενή συνεργασία με έναν εθελοντή εκπαιδευτή του KSL (ΜΕΝΤΟΡΑΣ).

Η διεθνής πιστοποίηση 1,000 εκπαιδευτικών, θα βοηθήσει σημαντικά στο να εκπαιδεύσουμε μαζί σας δεκάδες χιλιάδες μαθητές/-τριες των Ελληνικών σχολείων, στις σωτήριες δεξιότητες των Πρώτων Βοηθειών.

.

Το ΠΡΟΒΛΗΜΑ και η ΛΥΣΗ

Κάθε 45 δευτερόλεπτα, συμβαίνει μια καρδιακή ανακοπή στην Ευρώπη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας κινδυνεύουν από εκατομμύρια επείγοντα περιστατικά καρδιακής ανακοπής, πνιγμονής, πνιγμού, σπασμών, τραυματισμού κ.α. καταστάσεων. 

Επειδή, πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει η δυνατότητα ανταπόκρισης των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης σε 3 έως 5 λεπτά, θα πρέπει όλοι μας να μάθουμε απλές ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ Πρώτων Βοηθειών και να χρησιμοποιήσουμε νέες ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, προκειμένου να κερδίσουμε πολύτιμο ΧΡΟΝΟ και πιθανότητες ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ των θυμάτων που κινδυνεύουν. 

Αυτοί που εκτελούν καλύτερα τις δεξιότητες Πρώτων Βοηθειών, είναι τα παιδιά και οι ΕΦΗΒΟΙ. Πρέπει να σκεφτούμε με καινοτόμο τρόπο και να απευθυνθούμε στα Ελληνικά σχολεία (εκεί που η ΜΑΘΗΣΗ είναι η κύρια δραστηριότητα), προσφέροντας δράσεις ευαισθητοποίησης, προγράμματα Αγωγής Υγείας, νέες εφαρμογές και διαγωνισμούς!

.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | 3+1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ακολουθεί φόρμα αίτησης συμμετοχής του σχολείου σε 3+1 Εκπαιδευτικά Προγράμματα και η συμπλήρωση στοιχείων των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να πιστοποιηθούν:
https://kidssavelives.gr/ekpaideftiko-programma-sta-scholeia/

.

3+1 ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Το KIDS SAVE LIVES σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και άλλες Διευθύνσεις ανά την Ελλάδα, οργάνωνει και υλοποιεί τα παρακάτω εγκεκριμένα προγράμματα τα οποία αλληλοσυνδέονται και διατίθενται χωρίς οικονομική επιβάρυνση:

 1. το Εργαστήριο Δεξιοτήτων Πρώτων Βοηθειών “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ – KIDS SAVE LIVES”:
  Πανελλήνια έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού, αφορά μαθητές/-τριες Δ’ Τάξης Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου. Προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ, περισσότερα εδώ: https://kidssavelives.gr/ypaith-ergastirio-dexiotiton-sta-scholeia/

 2. το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “KIDS SAVE LIVES & iSAVEives FOR SCHOOLS”:
  Έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, αφορά μαθητές/-τριες Ε’, ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού και Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου | Λυκείου. Προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ, περισσότερα εδώ: https://kidssavelives.gr/mathe-gia-to-ekpaidevtiko-programma-agogis-ygeias-sta-scholeia-kids-save-lives-isavelives-for-schools/

 3. το Πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ Πιστοποίησης 1,000 Εκπαιδευτικών στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής, με στόχο την δημιουργία ΑΣΦΑΛΩΝ σχολικών μονάδων. Αφορά εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν ΕΝΕΡΓΑ στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων και το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, περισσότερα εδώ: https://kidssavelives.gr/mathe-gia-to-ekpaidevtiko-programma-agogis-ygeias-sta-scholeia-kids-save-lives-isavelives-for-schools/
  .
 4. τον Μαθητικό Διαγωνισμό σε δεξιότητες ΚΑΡΠΑ “KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2024”. Αφορά μαθητές/-τριες Ε’, ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού και Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου | Λυκείου οι οποίοι συμμετείχαν στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων και το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, περισσότερα εδώ: https://kidssavelives.gr/kids-save-lives-championship/

Το KIDS SAVE LIVES, έχει καταφέρει να εκπαιδεύσει 200,506 μαθητές/-τριες, εκπαιδευτικούς και πολιτες σε 1,551 σχολεία και αντίστοιχες κοινότητες, τοποθέτησε εκατοντάδες νέους απινιδωτές και με τη χρήση ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ βοήθησε σημαντικά να επιστρέψουν στη ζωή 30+ θύματα εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής.

Το «KIDS SAVE LIVES» προσφέρει επίσης εντελώς ΔΩΡΕΑΝ,

 • πολύτιμη τεχνογνωσία σχετικά με την τοποθέτηση και χρήση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών,
 • πρόσβαση στον καινοτόμο διαδικτυακό Εθνικό Χάρτη 2,000+ Απινιδωτών
 • πρόσβαση στο Application αντιμετώπισης επειγόντων  περιστατικών “iSAVElives”
 • χρήσιμα εκπαιδευτικά videos, posters και τεχνογνωσία για δημιουργία αυτοσχέδιων εκπαιδευτικών προπλασμάτων και εκπαιδευτικών Απινιδωτών.


Email επικοινωνίας: sch.kidssavelives@gmail.com

Παρακαλούμε τους εθελοντές εκπαιδευτές ανά την Ελλάδα, τους συνεργάτες, τα σχολεία και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να συνεργαστούν με το KIDS SAVE LIVES, προκειμένου να κάνουμε ΜΑΖΙ τα Ελληνικά σχολεία και τις Ελληνικές κοινότητες, περισσότερο ΑΣΦΑΛH!

Καλώς όρισες! Πριν φύγεις εξασφάλισε πως θα κατεβάσεις το App επειγόντων iSAVElives που σου προσφέρουμε δωρεάν, επιλέγοντας το από το πεδίο iSAVElives! Ζήτησε μας επίσης να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, από το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!