TOP

KIDS SAVE LIVES, ενημέρωση εκπαιδευτών και φίλων του Οργανισμού

01/06/2021

Ενημέρωση φίλων Ανθρωπιστικού Οργανισμού

Αγαπητοί εκπαιδευτές, φίλοι και εθελοντές του Οργανισμού μας.
Στο εξής ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός μας θα ονομάζεται KIDS SAVE LIVES, Greek Humanitarian Child Training Organization, προκειμένου να ακολουθήσουμε πλήρως την προτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Χώρα μας,  εκπαιδεύοντας μαζικά μαθητές σχολικής ηλικίας.
kids save lives logo
Η ονομασία KIDS SAVE LIVES είναι κάτι που περιγράφει πλήρως τους στόχους του ιδρυτικού καταστατικού μας και είναι κάτι που μας εμπνέει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, καθώς τα ίδια τα παιδιά έχουν αποδείξει επανειλημμένως πως η αναζωογόνηση ανήκει σ’ αυτά..!!!
Θυμηθείτε σχετικά: 2nd Pan-Hellenic Congress on Emergency Prehospital Care with International Participation/KIDS SAVE LIVES in GREECE
Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ

16
10

Ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός KIDS SAVE LIVES συσπειρώνει, ενθαρρύνει  και κινητοποιεί ανθρώπινο δυναμικό, εστιάζοντας κυρίως στην εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας στην αναζωογόνηση, την πρόληψη από παιδικούς τραυματισμούς αλλά και την χρήση και διάδοση  αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AEDs) σε σχολεία και δημόσιους χώρους.

Υποστηρίζεται κατά βάση από εθελοντές, οι οποίοι είναι Υγειονομικοί, εκπαιδευτές διεθνών Οργανισμών Υγείας (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης / ERC – Αμερικάνικη Ακαδημία Διασωστών / NAEMT και άλλων),  μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και απλοί πολίτες.

Από το 2010 που ξεκίνησαν οι προσπάθειες μας, έχουμε δει να γίνονται πράξη όμορφες αλλαγές στην Ελληνική κοινωνία:

:: Δεκάδες χιλιάδες μαθητές σχολικής ηλικίας εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες
5

:: Αρκετοί από αυτούς τους μαθητές, πιστοποιήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο  Αναζωογόνησης μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και ήδη κάποιοι είναι Instructors του ERC σε ηλικία μόλις των 15 ή 17 ετών
6

:: Σε συνεργασία με Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Χώρας, γιορτάζουμε ήδη τους πρώτους απινιδωτές σε Ελληνικά Σχολεία
7

:: Χάρη στους συνεργάτες μας δημιουργήσαμε δύο καινοτόμες για την Χώρα εφαρμογές,
1. καταγραφή απινιδωτών (AEDs) σε δημόσιους χώρους για δωρεάν χρήση από απλούς πολίτες και Υπηρεσίες Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας
2
2. εφαρμογή διατήρησης σταθερής θερμοκράσιας των AEDs για χρήση σε περιοχές που πέφτει η θερμοκρασία κάτω των 0ο C
8

:: Τα θετικά αποτελέσματα, είναι αποτελέσματα όχι μιας ομάδας αλλά αθροίσματος ατόμων και συνεργασιών.
Δημήτρης Μπουραντάς

Η ΑΡΣΙΣ, η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Θεσσαλονίκης, η  DREAMLAB ΤΕCHNOLOGIES LIMITED, η Ανοιχτή Αγκαλιά, η HIGGS, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης είναι οι πρώτες πολύτιμες συνεργασίες που αποκτήσαμε.
Χάρη στην πολύτιμη βοήθεια τους μπορούμε να κάνουμε πράξη τα όνειρα και τον σκοπό του Οργανισμού μας.

11011891_827500330630937_3946061720015297694_n

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Αρκετές καταστάσεις εξελίσσονται ταυτόχρονα, κάτι που δεν μας επιτρέπει να κάνουμε διακοπές μακράς διαρκείας όπως ονειρευόμασταν…
Στο ταξίδι της Αθήνας των περασμένων ημερών συναντηθήκαμε:
:: Με την HIGGS (ΜΚΟ που βοηθάει με δύο εκπαιδευτικά προγράμματα νέες ΜΚΟ στα πρώτα τους βήματα ή στην χρηματοδότηση) επί προσωπικού
:: Με τον ιδιοκτήτη της DREAMLAB TECHNOLOGIES LIMITED, Δημήτρη Παπαναγιωτάκη, αλλά και με τους συνεργάτες του
:: Με τον Δημήτρη Μπουραντά (οικονομολόγος / συγγραφέας), τον Γεράσιμο Κουβαρά (Πρόεδρος της ACTIONAID, συγγραφέας, μουσικός κπα), τον Μ. Παπάζογλου (οικονομολόγος),  στην συζήτηση της HIGGS με θέμα ‘’Ηγεσία ΜΚΟ’’.

:: Στείλαμε επίσης επιστολή στο ΕΚΑΒ για χρήση της εφαρμογής των απινιδωτών για χρήση σε πραγματικό χρόνο από τους συντονιστές των παραρτημάτων ΕΚΑΒ, επικοινωνήσαμε επίσης και με την Κυπριακή Υπηρεσία Ασθενοφόρων
:: Τηλεφωνική επικοινωνία που ακολουθήθηκε από επιστολή πρότασης συνεργασίας με την Ανοιχτή Αγκαλιά, οργάνωση φίλων κοινωνικής παιδιατρικής

Αναλυτικότερα
:: HIGGS


Την Τρίτη 5 Ιουλίου στα γραφεία της HIGGS γνωριστήκαμε με τον Άρη και την Ειρήνη (Την επόμενη ημέρα γνωρίσαμε και τον Σωτήρη).
Πρόκειται για τρεις ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους, που τους ενώνει η γνώση και η αγάπη των MKO. Έχουν να μας προσφέρουν 2 εκπαιδευτικά προγράμματα με πιο κατάλληλο το INCUBATOR που αφορά την εκπαίδευση νέων ΜΚΟ.
Μας ενημέρωσαν πως σε λίγες ημέρες θα βγει η ημερομηνία κατάθεσης προτάσεων για τον δεύτερο κύκλο εκπαίδευσης.
Μιλήσαμε επίσης για το λογότυπο και την ονομασία μας.
Χάρη στο HIGGS που μας το θύμησε μπορούμε να εγγραφούμε στο volunteer 4 Greece  για να μας γνωρίσει περισσότερος κόσμος και να ζητήσουμε έτσι και έναν γραφίστα που χρειαζόμαστε.

:: DREAMLAB TECHNOLOGIES LIMITED, Δημήτρης  Παπαναγιωτάκης, συνεργάτες
Εμφάνιση IMG_20160705_150020.jpgΕμφάνιση IMG_20160705_150020.jpg

​Σε ένα τρίωρο ραντεβού με τον Δημήτρη διορθώσαμε την ιστοσελίδα και την εφαρμογή με τους απινιδωτές. Έχουν μείνει κάποιες διορθώσεις που θα κάνουμε όταν θα έχει  ελεύθερο χρόνο.
Μας έδωσαν εξουσιοδότηση σε δύο ακόμη πράγματα, πρώτον στο να ελέγχουμε πως πάει η ιστοσελίδα μας , πόσοι μπαίνουν καθημερινώς κοκ.
Δεύτερον δημιούργησαν ακόμη μια εφαρμογή που θα μας βοηθήσει στο να στέλνουμε mass mailing στα μέλη μας.  Χάρη σε μια εργασία που ξεκίνησε η Δήμητρα Γκαιτατζάκη (εκπαιδευτρια, εκπαιδευτικός κπα) και ο Κώστας Τζιατζιάς (ιδρυτικό μέλος Οργανισμού, εκπαιδευτής, υγειονομικός), στο να συλλέξουν στοιχεία των φίλων, εκπαιδευτών  και εθελοντών μας προκειμένου να οργανωθούμε καλύτερα στο θέμα της επικοινωνίας και όχι μόνο, θα μπορούμε πλέον να σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις πιο εύκολα..

:: Δημήτρης  Μπουραντάς , Γεράσιμος Κουβαράς , Μ. Παπάζογλου , συζήτηση της HIGGS με θέμα ‘’Ηγεσία ΜΚΟ’’

Πριν 6 χρόνια σε ένα ταξίδι, διαβάσαμε το βιβλίο   ‘’όλα σου τα ‘μαθα, μα ξέχασα μια λέξη’’ του Δημήτρη Μπουραντά. Ενθουσιαστήκαμε, όπως ακριβώς ενθουσιάστηκαν και 200 άλλοι χιλιάδες που πήραν το βιβλίο του.
Ήταν ένα λογοτεχνικό βιβλίο, αλλά εμπλουτισμένο με αρχές του μάνατζμεντ.
Χρησιμοποιώντας μια απλή ιστορία, πέρασε στοιχεία μάνατζμεντ που αφορούσαν την εκπαίδευση, την καλή δουλειά και την σημασία στη λεπτομέρεια, την θεληση, τις συνεργασίες που φέρνουν τα θετικά αποτελέσματα και τελικώς την επιτυχία που έρχεται μέσα από ένα απόφθεγμα του Νίτσε ‘’τα δέντρα που θέλουν να φτάσουν σε γενναία ύψη, θα πρέπει να περάσουν από μεγάλες καταιγίδες’’.
Στην συζήτηση που έγινε, θέλησε να μας μεταφέρει τι είναι ηγέτης και πως με τις πράξεις του και όχι με τα λόγια του μπορεί να εμπνεύσει εθελοντές προς ένα κοινό καλό σκοπό.
Στο τέλος μας έδωσε προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας για να τον συμβουλευτούμε για καίρια ζητήματα που μας απασχολούν.

H
Γεράσιμος Κουβαράς, ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος του εθελοντισμού όπως αναγνωρίσαμε σε αυτή την συνάντηση.
Σας επισυνάπτουμε ένα βιβλίο του  με τίτλο ‘’13 βήματα’’  το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το https://blog.volunteer4greece.gr/ για το πώς να οργανώσεις και να διοικήσεις μια εθελοντική ομάδα. Είναι ευπαρουσίαστο, εύκολο στην ανάγνωση και αρκετά κωδικοποιημένο για εύκολη απομνημόνευση.  Διαβάστε το εδώ: https://issuu.com/volunteer4greece/docs/volunteer4greece_-_volunteers_manag/1?e=25147393/30000297

:: Επιστολή στο ΕΚΑΒ, πρόταση συνεργασίας υπό το πρίσμα της χρήσης των στοιχείων των απινιδωτών ανά την Ελλάδα από τους συντονιστές του ΕΚΑΒ. Στην επιστολή αυτή μιλήσαμε για τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες διεθνών εκπαιδευτικών οργανισμών που προτρέπουν στα συστήματα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και τους τηλεφωνητές τους να:
::  δίνουν  άμεσα οδηγίες προς τους παρευρισκόμενους πολίτες να ξεκινήσουν ΚΑΡΠΑ
::  αν ο πολίτης δεν γνωρίζει ΚΑΡΠΑ, να υπάρχει  δυνατότητα τηλεφωνικά  καθοδηγούμενης ΚΑΡΠΑ  από τον εκπαιδευμένο τηλεφωνητή
::  να μπορεί έγκαιρα ο τηλεφωνητής, να καθοδηγήσει τους παρευρισκόμενους προς τον κοντινότερο απινιδωτή.
1  3

Επειδή είναι μεγάλο το αρχείο δεν μπορούμε να το επισυνάψουμε, παρόλα αυτά όποιος επιθυμεί να την διαβάσει θα μπορούσαμε να του την στείλουμε χωρίς τις εικόνες.
Θα πρέπει να γνωρίζετε πως από τις 15 Ιουλίου το ΕΚΑΒ ξεκίνησε πιλοτικά να χρησιμοποιεί τα στοιχεία των απινιδωτών και των ανανηπτών της εφαρμογής που μας δημιούργησε η Dreamlab Technologies Limited και είμαστε ενθουσιασμένοι γι’αυτό. Παράλληλα επικοινωνήσαμε με την Κυπριακή Υπηρεσία Ασθενοφόρων και σε συνέχεια της θετικής ανταπόκρισης τους θα στείλουμε μια αντίστοιχη επιστολή στο Κυπριακό Σύστημα Υγείας για δωρεάν χρήση της εφαρμογής μας.

:: Ανοιχτή Αγκαλιά.
4
http://www.anoixtiagalia.gr/
Όπως γνωρίζετε το καλοκαίρι δεν κάνουμε εκπαιδεύσεις.
Όπως γνωρίζετε επίσης, δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να στέλνουμε εκπαιδευτές μας σε διάφορους μακρινούς προορισμούς, σε μέρη δηλαδή που έχουν μεγάλη ανάγκη λόγω της έλλειψης ΕΚΑΒ όπως μικρά νησιά του Αιγαίου.
Αυτό το κενό θα μπορούσε να καλύψει η εθελοντική αυτή οργάνωση η οποία οργώνει κάθε καλοκαίρι με το Ελληνικό πολεμικό ναυτικό το Αιγαίο. Δυο καλοκαίρια πήγαμε μαζί τους σε μικρά νησιά και μάθαμε σε μικρούς και μεγάλους οτι με τα χέρια τους μπορεί να σώσουν μια ζωη.
Τώρα ήρθε η ώρα για τους νέους εκπαιδευτές.
Αν τελικά συνεργαστούμε με την  ανοιχτη αγκαλια, τοτε οι εκπαιδευτές μας θα  μπορούν να επισκεφτούν μικρά νησιά του Αιγαίου και τα  βράδια να κάνουν εκπαιδεύσεις στα χωρια, σε πλατείες ή και κατάλληλους αμφιθεατρικούς χώρους όταν θα υπάρχουν.
Οι δυνατότητες του οργανισμού μας θα είναι πολύ μεγαλες αν εξελιχθεί αυτή η συνεργασία. Σας επισυνάπτουμε την επιστολή.
drive.google.com/…OFqZE5PalFuclY4djA/view

:: ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ
17
Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και τα πιστοποιημένα μας παιδια θα αρχισουν να οργανωνονται υπο την κηδεμονια της Δημητρας Γκαιτατζακη.
Σκοπος είναι, τα παιδιά αυτά να εχουν μεγαλό περιθωριο αυτοδυναμιας, θα προσπαθήσουν με το νεανικό τους πάθος να δουν γιατί δεν δουλεύουν οι νόμοι του κράτους, γιατί δεν υπάρχουν απινιδωτές εκεί που προστάζει ο Νόμος, να αναλάβουν εκδηλώσεις, να στείλουν επιστολές σε υπουργούς και προέδρους, να συμμετάσχουν στην Ελληνική Βουλή, να βγουν στο euronews, να ζητήσουν δημοψηφίσματα από το AVAAZ  και ότι άλλο καινοτόμο μπορεί να σκεφτουν…

:: Στις 15 Σεπτεμβρίου μας ζήτησαν να βοηθήσουμε το
WΗEELING2HELP.

ς1
Αφορά μια ομάδα παιδιών που ταξιδευουν στην Ελλάδα  για καλό σκοπό. Κάτι ανάλογο έκαναν ταξιδευόντας στην Αφρική δημιουργώντας τάξεις σχολείων, βιβλιοθήκες κοκ. Τέλη Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη θα οργανώσουμε εκπαίδευση στην αναζωογόνηση στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

:: Για τις 18 Οκτωβριου 2016 – Ευρωπαική ημέρα επανεκκίνησης μιας καρδιάς – Guinness World Record  Attempt, σκεφτόμαστε κάτι πολύ δημιουργικό που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα (η πρόσφατη συνεργασία μας όμως με δεκάδες εκπαιδευτικές ομάδες που μας προσέφεραν τα προπλάσματα τους, μας δείχνει πως μπορούμε να δουλέψουμε ΜΑΖΙ για έναν υπέροχο σκ0πό).

FotorCreated

PROJECT: ONE TEAM /  Παραλιακη Θεσσαλονικης, ποδηλατόδρομος εκατοντάδων μέτρων, στην διασυλλογική καμπάνια ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης από  100 εκπαιδευτές με δεκάδες προπλάσματα από διάφορους συλλόγους, παίρνοντας μέρος στο ρεκόρ γκινες μαθητών που εκπαιδεύονται στην αναζωογόνηση (είναι η φετινή ιδέα του ERC).
Φανταστείτε τις εικόνες από το drone με ενσωματωμένη κάμερα που θα περνάει σε μια ευθεία χιλίων μέτρων και από κάτω να εκπαιδεύονται χιλιάδες μαθητές σχολικής ηλικίας… Όλη μας η προσοχή θα πέσει στην  άρτια οργάνωση αυτής της ημέρας με σκοπό την συμμετοχή εθελοντικών ομάδων από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

:: Video συνεδριου.
4 (4)

Η ομάδα video του Γιώργου Ατέση έχει ήδη δημιουργήσει ένα video 15 λεπτών, στόχος μας είναι να το μικρύνουμε στα 3 λεπτά για να ευαισθητοποίησει με τα μηνύματα του Ελλάδα και Ευρώπη.
Πιστεύουμε πως τέλη Αυγούστου θα είναι έτοιμο, με αυτή την ευκαιρία θα καλέσουμε όλους εσάς  εκπαιδευτές και φίλους στον Όμιλο φίλων θαλάσσης και θα μιλήσουμε για το ποιοι είμαστε βάσει του καταστατικού μας, τι κάναμε τα τελευταία 6 χρόνια, τι χρειαζόμαστε από τον καθένα σας, ποιοι θα αναλάβουν καίριες θέσεις, ποιοι θα μπούνε στα σχολεία, ποιο είναι το εκπαιδευτικό υλικό μας  (το οποίο αναδιαμορφώνεται κάθε χρόνο) κοκ.

:: Επιστολές ετοιμάζονται προς: Πολιτική Προστασία, ομογενείς του εξωτερικού, περιοδικά που υπάρχουν στα αεροδρόμια κοκ, με σκοπό να γίνει περισσότερο γνωστός ο οργανισμός μας, η εφαρμογή των απινιδωτών και ίσως καποιος να θεωρησει ότι είναι καλο να μας βοηθήσει με υλικά ή οικονομικά.

:: Εκπαιδευτικές ομάδες ετοιμάζονται σε διάφορα μέρη, θα χρειαστεί απαραιτήτως οι εκπαιδευτές να είναι Instructors διεθνών εκπαιδευτικών οργανισμών και τα πρώτα προγράμματα να τα παρακολουθήσουν ως βοηθητικοί εκπαιδευτές.
Τα παιδιά είναι το πιο δύσκολο κοινό (ιδιαίτερα όταν δεν είναι 30 μέσα σε μια αίθουσα αλλά 200 ή 300 σε ένα αμφιθέατρο), αν μάθεις όμως πως να τα προσεγγίζεις είναι κάτι υπέροχο.

:: Η διάδοση των απινιδωτών καλά κρατεί, είναι δύσκολο έγχειρημα όμως.
2
Σε καθημερινή βάση μια ομάδα 4-5 εθελοντών μας (Δήμητρα, Κώστας, Βάλια κα) επικοινωνούν με λιμάνια, αεροδρόμια, φαρμακεία, σχολεία με σκοπό την καταγραφή των AEDs.
Σε κάποιες περιοχές, πρέπει να πάρουμε τους ανθρώπους από το χέρι για να  επιτύχουμε την εξάπλωση των σωτήριων αυτών μηχανημάτων..
Θα τους μιλάμε και θα τους εκπαιδεύουμε ξανά και ξανά γιατί πρέπει να πολεμήσουμε άγνοια, φόβο και φτώχεια.
Όταν θα σωθεί ένας άνθρωπος από τους απινιδωτές όμως του τελευταίου μόνο έτους, θα πάρουμε δύναμη για άλλους 100 απινιδωτές που θα βοηθήσουμε να τοποθετηθούν.
Πως και που μπορείτε να βοηθήσετε?

:: Χρειαζόμαστε από εσάς τις επόμενες ημέρες
+ Στέγη. Αν γνωρίζετε κάποιο οίκημα το οποίο μπορεί να μας παραχωρηθεί από τον ιδιοκτήτη για να το χρησιμοποιήσουμε ως έδρα ή γραφείο, κάτι που θα μας εξυπηρετούσε πολύ σε αυτό το σημείο.
+ Τις ιδέες σας, τις προτάσεις σας.
+ Τι σκεφτήκατε το διάστημα που μας πέρασε για να μας βοηθήσει να εξελιχθούμε και  να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο?
+ Τι μπορεί να αναλάβει ο καθένας από εσάς για να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τους σκοπούς του Οργανισμού μας?

Σας αποχαιρετούμε με ένα εξαιρετικό μήνυμα ζωής, αποφάσισε ποιος θέλεις να είσαι, χρειαζόμαστε σίγουρα άξιους ανθρώπους στον Ανθρωπιστικό Οργανισμό μας.
IMG_20160705_094910

Καλώς όρισες! Πριν φύγεις εξασφάλισε πως θα κατεβάσεις το App επειγόντων iSAVElives που σου προσφέρουμε δωρεάν, επιλέγοντας το από το πεδίο iSAVElives! Ζήτησε μας επίσης να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, από το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!