Νέα Μουδανια, Κέντρο Υγείας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 

ask

Το Κέντρο Υγείας Μουδανιων διαθέτει Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτη (AED).

Σε συνεννόηση με τους υπευθύνους, από σήμερα θα διατίθεται και για χρήση από εκπαιδευμένους πολίτες σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής.
Σ’αυτήν την περίπτωση μπορεί ο απλός αλλά πιστοποιημένος πολίτης (πιστοποίηση ERC), να τρέξει και να πάρει τον AED μειώνοντας δραστικά τον χρόνο της πρώτης απινίδωσης και αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητες επιβίωσης !!!

Είναι μία εξαιρετικα κρίσιμη απόφαση καθώς την περιοχή καλύπτει ένα μόνο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο λόγω μεγάλου όγκου εργασίας λείπει πολλές φορές από την περιοχή.

Ή καρδιακή ανακοπή είναι μία αναστρέψιμη κατάσταση, ο πιο μεγάλος μας εχθρός είναι ο χρόνος και η άγνοια των πολιτών.
Τέτοιες κινήσεις όμως θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεφύγει από την τελευταία θέση της Ευρώπης στην αναζωογόνηση θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Στα Νέα Μουδανια ζούνε 10-15 χιλιάδες πολίτες και κάθε χρόνο το επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες τουρίστες, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να χάνονται πολλοί άνθρωποι από καρδιακη ανακοπή που προήλθε από πνιγμό ή άλλες αιτίες (πχ αρρυθμία).

Υπενθυμίζουμε πως και στο διπλανό Κεντρο Υγείας Κασσανδρείας υπάρχει πάλι Απινιδωτης (AED) που διατίθεται για χρήση από εκπαιδευμένους πολίτες.

 

Επικοινωνία

Επικοινωνία
 • Address
  Κέντρο Υγείας Μουδανιων
 • Phone
 • Κατάσταση
  Ελεγμένος
 • Τοποθεσία
  No Location

Τοποθεσία

Νέα Μουδανια, Κέντρο Υγείας
Οδηγίες Πρόσβασης

Επικοινωνία

Νέα Μουδανια, Κέντρο Υγείας
 • By anastasis stefanakis
 • Email: anastasis.kidssavelives@gmail.com

  elEL