TOP

Ένα δίκτυο απινιδωτών στο κινητό σου !!!

01/06/2021

O Οργανισμός Kids Save Lives – Τα παιδιά σώζουν ζωές, πριν αρκετούς μήνες ζήτησε από την εταιρεία Ελλήνων προγραμματιστών Dreamlab Technologies Limited  (με έδρα το Εδιμβούργο της Σκωτίας), την δημιουργία μιας πολύ ελπιδοφόρας εφαρμογής, όπου εύκολα και δωρεάν ο κάθε πολίτης θα μπορούσε να βλέπει που υπάρχουν Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές γύρω του (AEDs: σωτήρια μηχανήματα που χορηγούν ρεύμα, δημιουργήθηκαν για την έγκαιρη χρήση από απλούς πολίτες).

Άμεσα η Dreamlab ανταποκρίθηκε θετικά, αναγνωρίζοντας την χρησιμότητα και κρισιμότητα μιας τέτοιας εφαρμογής που θα μπορούσε να βοηθήσει θύματα καρδιακής ανακοπής να επιβιώσουν και δημιούργησε εθελοντικά κάτι υπέροχο για όλους σας.

Αν πληκτρολογήσετε λοιπόν [1] www.kidssavelives.gr, θα δείτε απινιδωτές σε σχολεία και δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα.

screenshot_2016-11-09-15-46-59

Πατώντας με τον κέρσορα πάνω στον απινιδωτή που σας ενδιαφέρει, θα δείτε πληροφορίες όπως το ακριβές στίγμα του, το τηλέφωνο του υπευθύνου, αν είναι λειτουργικός και μέσω gps μπορεί να σας οδηγήσει σε αυτόν.

Ο χρόνος είναι ζωή στην αντιμετώπιση καρδιακής ανακοπής, προκειμένου να ψάχνετε  αν υπάρχει στην περιοχή ή το κτίριο που βρίσκεστε απινιδωτής, μπορείτε να έχετε πάντοτε άμεσα διαθέσιμα τα στοιχεία που σας προσφέρουμε.

Μέχρι να γίνει εφαρμογή που θα την κατεβάζετε δωρεάν από το APP STORE, μπορείτε να πατήσετε στον σύνδεσμο [2] με τις τρεις τελίτσες στο κινητό σας.

Επιλέξτε ”Προσθήκη στην αρχική οθόνη”…

screenshot_2016-11-09-15-47-17

..και θα έχετε πάντοτε διαθέσιμα τα στοιχεία των απινιδωτών κάθε στιγμή για να αισθάνεστε πιο ασφαλείς.
(απαιτείται μόνο να έχετε ανοιχτό το δίκτυο internet στο κινητό σας)

screenshot_2016-11-09-16-38-11

Καλή επιτυχία σε όλους σας και καλές διασώσεις.

Ειδικές ευχαριστίες στους Δημήτρη Παπαναγιωτάκη (ιδρυτής Dreamlab), Κώστα Τζιατζιά, Δήμητρα Γκαιτατζάκη, Αγγελική Πετρίδου και Βάλια Μαχαίρα (εθελοντές Kids Save Lives) που βοήθησαν να γίνουν τα όνειρα μας πραγματικότητα…!!!

Βοήθησε να ανακαλύψουμε και άλλους απινιδωτές στην Ελλάδα: κυνηγήστε απινιδωτές και όχι POKEMON…

logo-3-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf

Διαβάστε παρακάτω για την κατάσταση στην Ελλάδα:
Υπόβαθρο, σχετικές επισημάνσεις.

Η Χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση στην επιβίωση θυμάτων εξω-νοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής.
Ποσοστό επιβίωσης περίπου στο 4%…
(διαβάστε σχετικά εδώ: EuReCa ONE Ελληνική μετάφραση)

Για να επιβιώσει ένα θύμα εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής, θα πρέπει να γίνουν  πολλά με στόχο να αντιμετωπίσουμε τον μεγαλύτερο εχθρό μας, τον χρόνο:

1

::  Ο πρώτος παρευρισκόμενος που θα βρίσκεται δίπλα σε ένα θύμα καρδιακής ανακοπής, θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Και μόνο που θα το κάνει αυτό, θα τριπλασιάσει περίπου τις πιθανότητες για επιβίωση.
Στην Ελλάδα όμως μικρός αριθμός των πολιτών πηγαίνει εθελοντικά να εκπαιδευτεί στην Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (δείτε σχετικά εδώ: Σεμινάρια με πιστοποίηση χαμηλού κόστους από εθελοντές εκπαιδευτές )

IMG_20160424_103859_BURST001_COVER

:: Αν δεν γνωρίζει Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, θα πρέπει ο τηλεφωνητής του ΕΚΑΒ να του δώσει τηλεφωνικά καθοδηγούμενη ΚΑΡΠΑ. Όπως θα διαβάσετε στην μελέτη EuReCa ONE, στην Ελλάδα δεν λειτουργεί αυτή η υπηρεσία από τους τηλεφωνητές του ΕΚΑΒ, σε αντίθεση με άλλες Χώρες που το ξεκίνησαν πριν 15 χρόνια με θεαματικά αποτελέσματα.

:: Καρδιά η οποία σταμάτησε, σχεδόν αποκλειστικά με ρεύμα ξεκινάει. Έγκαιρα θα πρέπει να χορηγηθεί η πρώτη απινίδωση (κάθε λεπτό που περνάει εξανεμίζονται οι πιθανότητες επιβίωσης κατά 10%). Για να γίνει αυτό θα πρέπει:
+ να φτάσει γρήγορα το πρώτο ασθενοφόρο (απαιτείται αξιόπιστο σύστημα επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, στην Ελλάδα υπάρχουν 2μιση χιλιάδες περίπου Διασώστες για να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες 21 εκατομμυρίων Ελλήνων και ξένων τουριστών)

IMG_20160526_205819

+ να υπάρχουν Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές (AEDs) σε κάθε δημόσιο χώρο (στην Ελλάδα έχουμε 300-400 περίπου τέτοια μηχανήματα, σε αντίθεση με την Ολλανδία που διαθέτει πάνω από 20.000. Έχουμε ευχάριστα παρόλα αυτά νέα, βοηθήσαμε να τοποθετηθούν οι πρώτοι 4 απινδιωτές σε Ελληνικά Σχολεία και άλλοι 25 σε χωριά, γυμναστήρια και δημόσιους χώρους)

941028_229008307431454_262693418993170580_n

P

+ να δημιουργηθούν εφαρμογές, όπως αυτή που δημιούργησε η Dreamlab για τον Οργανισμό μας, όπου μέσα από το κινητό του ο πολίτης θα αναγνωρίζει που υπάρχουν απινιδωτές γύρω του και να τον φέρει δίπλα στο θύμα της ανακοπής.

ddfgf

Βρισκόμαστε στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα οι πιθανότητες επιβίωσης μετά από καρδιακή ανακοπή, είναι 4% περίπου.
Σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαικές Χώρες όπως η Κύπρος και οι Χώρες της Σκανδιναβίας, που τα ποσοστά επιβίωσης ξεπερνούν το 40%

Μείνετε κοντά μας και τους επόμενους μήνες εκπαιδευτείτε εθελοντικά από εξειδικευμένους εκπαιδευτές ή βοηθήστε το χωριό, το νησί, το σχολείο, τον σύλλογο  ή την υπηρεσία που εργάζεστε να αποκτήσει τον πρώτο του απινιδωτή.
Πως?
Όταν η άγνοια θα γίνει γνώση μέσα από ένα σεμινάριο που θα παρακολουθήσετε…

Στοιχεία επικοινωνίας
kidssavelives@gmail.com
www.kidssavelives.gr

logo-3-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf

Καλώς όρισες! Πριν φύγεις εξασφάλισε πως θα κατεβάσεις το App επειγόντων iSAVElives που σου προσφέρουμε δωρεάν, επιλέγοντας το από το πεδίο iSAVElives! Ζήτησε μας επίσης να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, από το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!