TOP

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εδώ θα μάθεις Πρώτες Βοήθειες!
Όλοι μπορούν να βοηθήσουν σε επείγοντα περιστατικά, ακόμη και παιδιά!


Δήλωσε συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα του KIDS SAVE LIVES, μάθε και γίνε εσύ ο Πρώτος Ανταποκριτής που θα βοηθήσει με αλληλεγγύη και γνώσεις ένα θύμα που κινδυνεύει,
μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια.

Be the Hero!

iSAVElives FIRST RESPONDER EDUCATION

iSAVElives FIRST RESPONDER EDUCATION

Πρόγραμμα εκπαίδευσης ΠΡΩΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΩΝ σε επείγουσες για τη ζωή καταστάσεις. Η διδασκαλία βασίζεται στους 4 στρατηγικούς στόχους του KIDS SAVE LIVES (ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΔΙΑΣΩΣΗ) και την προετοιμασία χρηστών της καινοτόμου εφαρμογής iSAVElives που δημιουργήθηκε σε συνεργασία του KIDS SAVE LIVES με τη MICROSOFT. Διάρκεια: 4 ώρες μέσω Webinar (Σύγχρονη διδασκαλία εξ αποστάσεως). Συμμετοχή χωρίς οικονομική επιβάρυνση.  Απευθύνεται σε όλους (παιδιά άνω των 10 ετών, εκπαιδευτικούς, ενηλίκους, ναυαγοσώστες, σώματα ασφαλείας, επαγγελματίες υγείας κ.α.)

Χορηγείται Βεβαιώση Συμμετοχής

iSAVElives FIRST RESPONDER EDUCATION


ROBO KIDS SAVE LIVES

ROBO KIDS SAVE LIVES

Το ROBO KIDS SAVE LIVES, είναι ένα πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με την EDUACT. Μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ρομπότ, μένοντας συνεχώς ενημερωμένα για τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις. Στόχος του πιλοτικού προγράμματος ROBO KIDS SAVE LIVES είναι να δημιουργηθεί μια νέα γενιά ανθρώπων, που χρησιμοποιώντας στοιχεία από όλες τις θετικές επιστήμες, σε συνδυασμό μεταξύ τους, να αποκτήσουν την ικανότητα να επιλύουν προβλήματα, να συμμετέχουν με αξιώσεις στο μελλοντικό ψηφιακό κόσμο που διαμορφώνεται με ταχύτατο ρυθμό αλλά και διαγωνισμούς ρομποτικής, με ρομποτ που θα έχουν στο επίκεντρο την ζωή, τον εθελοντισμό και την ανθρώπινη αλληλεγγύη.

BASIC LIFE SUPPORT | ERC

BASIC LIFE SUPPORT | ERC

Σεμινάριο στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής. Η εκπαίδευση αφορά στην αξιολόγηση ενός θύματος που κατέρρευσε, την αναγνώριση καρδιακής ανακοπής, την κλήση στο 166 ή 112, την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ-CPR),  τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή [AED], την αντιμετώπιση θύματος πνιγμού, την αντιμετώπιση θύματος κάτω των 8 ετών, την αντιμετώπιση θύματος πνιγμονής από ξένο σώμα και την αντιμετώπιση αναίσθητου θύματος.  Διάρκεια: 6 ώρες. Απευθύνεται σε ενήλικες ή εφήβους άνω των 12 ετών. Χορηγείται Πιστοποίηση με διεθνή ισχύ από το European Resuscitation Council (ERC)

Χορηγείται Πιστοποίηση με διεθνή ισχύ

BASIC LIFE SUPPORT | ERC


BASIC LIFE SUPPORT PAEDIATRIC | ERC

BASIC LIFE SUPPORT PAEDIATRIC | ERC

Σεμινάριο στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής Παιδιού. Η εκπαίδευση αφορά στην αξιολόγηση ενός θύματος – βρέφους ή παιδιού – που κατέρρευσε, την αναγνώριση καρδιακής ανακοπής, την κλήση στο 166 ή 112, την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ-CPR), την χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή [AED], την αντιμετώπιση πνιγμού, την αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα και την αντιμετώπιση αναίσθητου θύματος. Διάρκεια: 6 ώρες. Συστήνεται ιδιαίτερα η συμμετοχή σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, γονείς και επαγγελματίες υγείας. Χορηγείται Πιστοποίηση με διεθνή ισχύ από το European Resuscitation Council (ERC)

Χορηγείται Πιστοποίηση με διεθνή ισχύ

BASIC INSRUCTOR COURSE | ERC

BASIC INSRUCTOR COURSE | ERC

Σεμινάριο εκπαίδευσης Εκπαιδευτών στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής. Η εκπαίδευση αφορά στην προετοιμασία εθελοντών εκπαιδευτών με σκοπό τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικά σεμινάρια του KIDS SAVE LIVES στα ελληνικά σχολεία και τους Δήμους, ή σεμινάρια στη Βασικής Υποστήριξη της Ζωής (BLS/ERC). Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο απαιτείται η εντός 2ετίας πιστοποίηση ανανήπτη σε σεμινάριο Basic Life Support του ERC. Διάρκεια: 8 ώρες. Απευθύνεται σε ενήλικες και άτομα άνω των 16 ετών. Χορηγείται Πιστοποίηση με διεθνή ισχύ από το European Resuscitation Council (ERC)

Χορηγείται Πιστοποίηση με διεθνή ισχύ

TRAUMA WORKSHOP

TRAUMA WORKSHOP

Πιλοτικό σεμινάριο στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση Τραυματισμού. Η εκπαίδευση αφορά στις αρχές πρόληψης από σημαντικό τραυματισμό παιδιών, εφήβων και νέων, κυρίως, ανθρώπων αλλά και στην αντιμετώπιση τραυματία βασισμένη σε διεθνείς αρχές (έλεγχο αιμορραγίας, ακινητοποίηση τραυματία, αξιολόγηση, ενεργοποίηση 166 ή 112, έλεγχο αεραγωγού, έλεγχο υποθερμίας κ.α.). Διάρκεια: 6 ώρες. Απευθύνεται σε ενήλικες και άτομα άνω των 12 ετών.

Χορηγείται Βεβαιώση Συμμετοχής

L.I.F.E.  F.O.R.C.E.

L.I.F.E. F.O.R.C.E.

Ευρωπαικό σεμινάριο προεκπαίδευσης μικρών παιδιών 6-10 ετών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών [IKY] και υλοποιείται σε συνεργασία με Ευρωπαικούς φορείς και Ιδρύματα της Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας και Γερμανίας. Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν παιδιά 6-10 ετών χωρίς οικονομική επιβάρυνση από όλη την Ευρώπη, από το 2023.

KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP

KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παιδιών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και τους φορείς Εκπαίδευσης. Μαθητές & μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που παρακολούθησαν προγράμματα Πρώτων Βοηθειών, διαγωνίζονται σε δεξιότητες ΚΑΡΠΑ, διεκδικώντας σημαντικά βραβεία και έπαθλα, σε μια γιορτή εθελοντισμού και αλληλεγγύης!

ΥΠΑΙΘ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΥΠΑΙΘ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας, το Εργαστήριο Πρώτων Βοηθειών «KIDS SAVE LIVES — Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», με μια σειρά μαθημάτων, έχει στόχο την εκπαίδευση στην πρόληψη και αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων. Απευθύνεται στους μαθητές και στις μαθήτριες από την Δ τάξη του Δημοτικού σχολείου έως και την Γ τάξη του Γυμνασίου, οργανώνεται και υποστηρίζεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, συστήνεται από το KIDS SAVE LIVES WORLD (WHO/ERC: Prof. Bernd Böttiger — Dr Federico Semeraro) και υλοποιείται με την καθοδήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση της σχολικής κοινότητας στις Πρώτες Βοήθειες από την Δ’ τάξη του Δημοτικού σχολείου έως και το Λύκειο. Υλοποιείται στο σχολικό περιβάλλον, από εθελοντές πιστοποιημένους εκπαιδευτές και κατόπιν αιτήματος από τη Διεύθυνση του σχολείου. Έχει διάρκεια 4 ώρες, με θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Λόγω της πανδημίας (COVID-19) δημιουργήθηκε υποδομή και για Σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Οργανώνεται και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και συστήνεται από το KIDS SAVE LIVES WORLD (WHO/ERC: Prof. Bernd Böttiger — Dr Federico Semeraro). Η ενεργοποίηση του προγράμματος γίνεται κατόπιν ετήσιας έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων. Κατά την εφαρμογή του έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 70.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί σε τουλάχιστον 700 σχολεία.