TOP

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
KIDS SAVE LIVES & iSAVElives for schools

Αγαπητοί Διευθυντές/-τριες, εκπαιδευτικοί και μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων,

Σας καλωσορίζουμε στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “KIDS SAVE LIVES & iSAVElives for schools”, ακολουθεί ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΑΙΤΗΣΗ συμμετοχής του σχολείου σας.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι το Πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα στα σχολεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βάσει της εγκριτικής απόφασης (Αρ. Πρωτ. 14564, 04.07.2023). 
Σχετικά, με τα σχολεία των υπολοίπων Περιφερειών, αρχικά θα πρέπει να υλοποιηθεί η αίτηση συμμετοχής στον φορέα μας και να αναμένουν την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. ή να ζητήσουν την άμεση έγκριση συμμετοχής τους από τη Διεύθυνση στην οποία ανήκουν, βάσει του Νόμου (87/ΦΕΚ Α΄/136/2021). 

Κύριος σκοπός του Εκπαιδευτικού Προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει και να καταρτίσει τη σχολική κοινότητα, σε θέματα Πρόληψης, Προαγωγής και Αγωγής Υγείας, με ενδεικνυόμενο τρόπο. Δευτερευόντως, ενδυναμώνει τους μαθητές/-τριες μέσα από την ανάπτυξη ατομικών δεξιοτήτων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Στόχοι του προγράμματος είναι η μετάδοση ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ (χειρισμοί αντιμετώπισης θύματος πνιγμονής από ξένο σώμα, θύματος πνιγμού, αναίσθητου θύματος, θύματος χωρίς φυσιολογική αναπνοή, κλήση σε Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης), στη βελτίωση του επιπέδου άνεσης ενός θύματος και στην αποτροπή επιδείνωσης μιας κατάστασης, ΜΕΧΡΙ την άφιξη των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης.

Παράλληλα, εστιάζει σε θέματα ΠΡΟΛΗΨΗΣ (αναγνώριση καρδιακού και εγκεφαλικού επεισοδίου, πρόληψη σοβαρού τραυματισμού), προαγωγής υγείας (αλλεργίες), χρήσης νέων ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ, που στόχο έχουν να προετοιμάσουν και να οργανώσουν κατάλληλα τη σχολική κοινότητα.

Η εκπαιδευτική δομή οργανώθηκε στο να πραγματοποιείται εντός 4 διδακτικών ωρών, καλύπτοντας 2 ώρες θεωρία και 2 ώρες πρακτική εξάσκηση. Η θεωρία υλοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, ενώ η πρακτική εξάσκηση θα εφαρμόζεται από τον/την εκπαιδευτικό του σχολείου σε συνεργασία με έναν εθελοντή εκπαιδευτή του KSL (ΜΕΝΤΟΡΑ).


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 

Το Δ.Σ. του KSL ενέκρινε την ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 1,000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS | ERC) κατά τα σχολικά έτη 2023-2024 και 2024-2025, με τις εξής προϋποθέσεις: 

1. Αφορά ΕΝΑΝ/ΜΙΑ Εκπαιδευτικό ανα σχολείο. Συστήνεται η ενεργή συμμετοχή των παρακάτω ειδικοτήτων: Του γυμναστή, του Σχολικού Νοσηλευτή, του Βιολόγου, αλλα και όλων των υπολοίπων ειδικοτήτων, χωρίς καμία εξαίρεση. 

2. Ο/η Εκπαιδευτικός δεσμεύεται πως θα συμμετέχει ΕΝΕΡΓΑ στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ κατά την υλοποίηση της πρακτικής εξάσκησης των μαθητών/-τριών (αλλά και ως coach/συνοδός στον Μαθητικό Διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ – KSL CHAMPIONSHIP 2024), σε στενή συνεργασία με έναν εθελοντή εκπαιδευτή του KSL (ΜΕΝΤΟΡΑΣ).

Η διαδικασία αυτή κρίνεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για τη συμμετοχή του σχολείου σας. H  εκπαίδευση | πιστοποίηση 1,000 εκπαιδευτικών, θα βοηθήσει σημαντικά στο να εκπαιδεύσουμε μαζί σας δεκάδες χιλιάδες μαθητές/-τριες των Ελληνικών σχολείων, στις σωτήριες δεξιότητες των Πρώτων Βοηθειών. Περισσότερες πληροφορίες κατά τη συνέχεια της διαδικασίας.


ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ακολουθεί λίστα συμπλήρωσης στοιχείων της Σχολικής Μονάδας, του ΕΝΕΡΓΟΥ Εκπαιδευτικού και της ημερομηνίας του πρώτου θεωρητικού μαθήματος μέσω WEBEX.

Οι αιτήσεις συμμετοχών ολοκληρώθηκαν για το έτος 2023-2024

Καλώς όρισες! Πριν φύγεις εξασφάλισε πως θα κατεβάσεις το App επειγόντων iSAVElives που σου προσφέρουμε δωρεάν, επιλέγοντας το από το πεδίο iSAVElives! Ζήτησε μας επίσης να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, από το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!