TOP

Δημιουργία Δικτύου Ανανηπτών & Απινιδωτών σε Χωριά και Σχολεία

01/06/2021

Είναι αλήθεια!!!

Όσο κι αν προετοιμαζόμαστε με σκοπό να προβλέψουμε και να αντιμετωπίσουμε τις καρδιακές ανακοπές στη Χώρα μας, πάλι αυτές συμβαίνουν.
Και αν δεν οργανωθούμε, θα συνεχίσουν να συμβαίνουν με δραματικά αποτελέσματα….

Ένα μέρος της λύσης σε αυτό το πρόβλημα είναι φυσικά η εκπαίδευση Mαθητών, Πολιτών και Υγειονομικών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση καθώς και στην ασφαλή χρήση ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED).
Αυτό ήδη γίνεται, σε χαμηλό ποσοστό όμως του συνόλου των Ελλήνων.

Μία άλλη συνισταμένη είναι η διάδοση των Απιδωτών (AEDs) σε Σχολεία, χωριά, Υπηρεσίες και φορείς με σκοπό να αντιμετωπιστεί έγκαιρα η καρδιακή ανακοπή από τα πρώτα λεπτά. Και αυτό είναι ήδη πραγματικότητα, ήδη 5 Ελληνικά Σχολεία διαθέτουν απινιδωτή, όπως επίσης χωριά, Υπηρεσίες, αεροδρόμια κοκ διαθέτουν μερικές μόνο 100άδες απινιδωτών. Καλά είναι, είναι όμως ελάχιστοι μπροστά στους απινιδωτές της Ολλανδίας που ξεπερνούν τις 20.000 AEDs……

Φτάνουν όμως αυτά για να ξεφύγουμε από την τελευταία θέση της Ευρώπης, στις εξω-νοσοκομειακές καρδιακές ανακοπές?

Δυστυχώς όχι, όπως αποδεικνύεται…

Οι κρισιμότερες ίσως ενέργειες πρόληψης σε αυτό το σημείο, είναι:
:: η καταγραφή και η οργάνωση των πιστοποιημένων ανανηπτών ενός Σχολείου, χωριού, μιας Υπηρεσίας κοκ
:: η καλύτερη επισήμανση των Απινιδωτών (AEDs) στον χώρο που βρίσκονται
:: η γνωστοποίηση της εφαρμογής του δικτύου Απινιδωτών της Ελλάδας (  ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ – KIDS SAVE LIVES  )


Πιο αναλυτικά…
1) Καταγραφή και οργάνωση των πιστοποιημένων ανανηπτών
Στα χωριά της ορεινής Χαλκιδικής, μετά την πιστοποίηση 100άδων μαθητών και απλών πολιτών δοκιμάσαμε κάτι νέο, δημιουργήσαμε λίστες με τα ονόματα και τα τηλέφωνα των ανανηπτών. Οι λίστες αυτές τυπώθηκαν και τοποθετήθηκαν σε όλα τα καταστήματα του χωριού, στα Σχολεία και τις Υπηρεσίες με αποτέλεσμα την έγκαιρη ενημέρωση των ανθρώπων που γνωρίζουν πως να βοηθήσουν.


Μπορείτε να το κάνετε και για το δικό σας χωριό ή φορέα, γιατί καμία Πολιτεία δεν θα το κάνει για εσένα…
Για να κατεβάσετε και να συμπληρώσετε το αρχείο word, πατήστε εδώ:
 ΛΙΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΝΑΝΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ERC
(συμβουλή, πλαστικοποιήστε την λίστα πριν την τοιχοκολλήσετε)

2) Εκτύπωση χρήσιμων αλγορίθμων
Άνθρωποι είμαστε και οι γνώσεις οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται συχνά, ξεχνιούνται.

Για τον λόγο αυτό δημιουργήσαμε για εσάς μια λίστα με τα βήματα της Αναζωογόνησης, μπορείτε να τα κατεβάσετε μαζί με το αρχείο pdf του ΕRC και να τα τοιχοκολλήσετε στον χώρο σας για σύντομη επανάληψη των γνώσεων σας.

Κατεβάστε και εκτυπώστε επίσης το αρχείο pdf του ERC μεταφρασμένο στα Ελληνικά: Poster_BLS_AED_Algorithm_GRE_HRES_V20160211
Ανάλυση των βημάτων εδώ, στα ΕλληνικάΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ… ΚΑΙ ΤΩΡΑ;

3) Επισήμανση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών
Στο παρελθόν συνέβησαν καρδιακές ανακοπές σε χώρους που υπήρχαν απινιδωτές, κανείς όμως δεν γνώριζε την ύπαρξη των σωτήριων αυτών μηχανημάτων γιατί ήταν κλειδωμένα μέσα σε ντουλάπια ή γραφεία χωρίς καμία ενημέρωση ή επισήμανση στον χώρο…..

Αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα!!!
Μπορείτε να κατεβάσετε το παγκόσμιο σήμα των Απινιδωτών (AEDs) και να το εκτυπώσετε με σκοπό την γνωστοποίηση των Απινιδωτών.

4) Καταχώρηση AED
Καταχωρήστε επίσης τον Απινιδωτή που βρίσκεται στον χώρο σας, σε μία ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή που δημιούργησε η Dreamlab Technologies Limited για όλους εμάς, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό του πλησιέστερου Απινιδωτή!!!

Καταχωρήστε τον Απινιδωτή σας εδώΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΕD, KIDS SAVE LIVES

Αγαπητοί φίλοι μας…
H αντιμετώπιση μιας καρδιακής ανακοπής είναι ένας αδυσώπητος αγώνας ενάντια στον χρόνο” μας είπε πριν χρόνια ο δάσκαλος μας Κώστας Φορτούνης (Πρόεδρος της ΕΕΕΠΦ), μπορούμε να κερδίσουμε πολύτιμο χρόνο σήμερα, δουλεύοντας με πρόληψη και συστηματικό τρόπο….

Καλή εργασία, το KIDS SAVE LIVES θα είναι δίπλα σας με κάθε τρόπο, έχοντας ως κινητήρια δύναμη την διάσωση των συνανθρώπων μας στην αγαπημένη μας Ελλάδα!!!
Τα παιδιά ήδη ξεκίνησαν να εκπαιδεύονται, να αγοράζουν απινιδωτές και να οργανώνουν τα σχολεία τους.
Βοήθησε και εσύ, πάρε πρωτοβουλίες τώρα για το δικό σου χωριό, για την δική σου γειτονιά!!!
Κατεβάστε τις λίστες, συμπληρώστε τις με τα πιστοποιημένα άτομα, ενημερώστε κάθε πολίτη για την πρωτοβουλία σας, κάντε γνωστή την θέση του απινιδωτή σας και ήδη έχετε αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης σε μία πιθανή καρδιακή ανακοπή…!!!

 


Καλώς όρισες! Πριν φύγεις εξασφάλισε πως θα κατεβάσεις το App επειγόντων iSAVElives που σου προσφέρουμε δωρεάν, επιλέγοντας το από το πεδίο iSAVElives! Ζήτησε μας επίσης να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, από το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!