TOP

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ KSL ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

11/11/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ KSL ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ

– χωρίς οποιοδήποτε οικονομικό αντάλλαγμα –

Κορυφαία στιγμή αναγνώρισης και επιβράβευσης, σταθμός στην πορεία και ορόσημο για την συνέχεια του Εθελοντικού Διασωστικού και Εκπαιδευτικού Έργου της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, αποτελεί το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, το οποίο συνυπέγραψε για το Υπουργείο Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλας και για την Ελληνική Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της κ. Αναστάσης Στεφανάκης.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11.11.2022 στις 11:30, στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας (οδός 2A, Ξενοφώντος Street, Αθήνα 105 57), παρουσία του Ιδρυτικού Μέλους και Ταμία του KSL Αναστασίου Σαμαρά και του Καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αλεξάνδρου Τζάλλα!

Πρόκειται για ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, δια του οποίου η Ελλάδα και η Κύπρος ενώνουν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας ένα κοινό μέτωπο αλληλεγγύης για την άμεση θωράκιση, την ασφάλεια, την προστασία και την διάσωση κάθε ανθρώπινης ζωής που κινδυνεύει – δίπλα μας – από καρδιακό επεισόδιο, πνιγμό ή άλλη αιτία!

Tο οποίο μεταξύ άλλων προάγει αρχές, διαδίδει μηνύματα και στηρίζεται

–           στην πρόληψη, την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για τον θεσμό των Πρώτων Βοηθειών

–           στην ανάπτυξη Δικτύου Πρώτων Ανταποκρινόμενων της Κοινότητας (First Responder System), με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή συμβάντων, μέχρι την άφιξη της εξειδικευμένης βοήθειας.

–           στην ανάπτυξη Δικτύου Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AEDs) της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο και θα διατηρείται καταχωρημένο με χωροταξική διάταξη στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών (https://kidssavelives.gr/aed/) της Οργάνωσης KIDS SAVE LIVES.

–           στην προώθηση της ΔΩΡΕΑΝ χρήσης του Application iSAVElives που δημιούργησε και αναπτύσσει η Οργάνωση KIDS SAVE LIVES, με σκοπό την άμεση ενεργοποίηση των Πρώτων Ανταποκρινόμενων της Κοινότητας (Community First Responders) στα επείγοντα για τη ζωή περιστατικά, με σκοπό την μείωση του χρόνου ανταπόκρισης (https://kidssavelives.gr/isavelives/) 

–           στην έγκαιρη αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή συμβάντων και την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης αυτών μέσω του Διοικητικού Συντονισμού του Υπουργείου Υγείας, της Επιστημονικής Υποστήριξης της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και της Τεχνικής Υποστήριξης του Τομέα Αναζωογόνησης.

–           στην ανάπτυξη πολύτιμων συνεργασιών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δράσεων και διαγωνισμών με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωσή παιδιών, εφήβων, πολιτών και επαγγελματιών υγείας για την σημαντικότητα της άμεσης παροχής Πρώτων βοηθειών και της έγκαιρης χρήσης Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (AEDs) σε θύματα καρδιακής ανακοπής

που θα προωθούν την βελτίωση της ποιότητας ζωής σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο μέσω του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, καθώς και την ανύψωση του αισθήματος ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για όλους.


Tags

Καλώς όρισες! Πριν φύγεις εξασφάλισε πως θα κατεβάσεις το App επειγόντων iSAVElives που σου προσφέρουμε δωρεάν, επιλέγοντας το από το πεδίο iSAVElives! Ζήτησε μας επίσης να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, από το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!