TOP

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ του KIDS SAVE LIVES

01/06/2021

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε εκ μέρους του Οργανισμού «KIDS SAVE LIVES – Τα παιδιά σώζουν ζωές» και της «Ελληνικής Εταιρίας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας – ΕΕΕΠΦ», για την  απόφασή μας να συνεχίσουμε το εκπαιδευτικό μας έργο, εν μέσω της δύσκολης αυτής συγκυρίας, ακολουθώντας το μοντέλο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό να συνδράμουμε στην προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να μείνουμε σπίτι, τόσο εμείς όσο και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, για την προστασία όλων μας από τη μετάδοση του ιού COVID-19.

Για τον λόγο αυτόν προχωρήσαμε άμεσα στον σχεδιασμό και την προσαρμογή του εκπαιδευτικού μας προγράμματος Πρώτων Βοηθειών «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», όπως αυτό έχει εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στα προαπαιτούμενα και τα δεδομένα της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενεργοποιώντας με ιδία μέσα την πλατφόρμα η οποία είναι εγκεκριμένη από το ΥΠΑΙΘ και χρησιμοποιείται ήδη σε πολλά σχολεία για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά ένα πρόσφορο εργαλείο στις παρούσες έκτακτες συνθήκες, χωρίς όμως να αποσκοπεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση και την πρακτική άσκηση των μαθητών στις βασικές δεξιότητες του προγράμματος. Είναι ένας σύγχρονος και πλέον προσφιλής τρόπος να διατηρήσουν οι μαθητές την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία και να έρθουν σε άμεση επαφή με το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού μας προγράμματος.

Το πρόγραμμα θα προσπαθήσουμε να υλοποιηθεί αρχικά στα σχολεία που είχαν ήδη προγραμματισμένες εκπαιδεύσεις, μετά από δήλωση συμμετοχής τους, και οι οποίες ακυρώθηκαν λόγω της αναστολής της λειτουργίας των σχολείων. Επιπλέον αυτών, πρόθεση μας είναι να εντάξουμε και άλλα σχολεία που εκδήλωσαν ενδιαφέρον αλλά δεν είχαν ενταχθεί ακόμα στον προγραμματισμό των εκπαιδεύσεων. Η σχετική συνεννόηση θα γίνει με τις διευθύνσεις των παραπάνω σχολείων στα στοιχεία που μας έχουν αποστείλει κατά την αίτησή τους. Οι Διευθυντές των σχολικών δομών μπορούν να επικοινωνούν και εδώ: sch.kidssavelives@gmail.com μέχρι την Παρασκευή 03 Απριλίου 2020.

Η διαδικασία ξεκινάει για όλη την Ελλάδα την Τρίτη 31 Μαρτίου, με την εκπαίδευση μαθητών 2 σχολείων της Βέροιας.

Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για την συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα ελληνικά σχολεία με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση – η οποία είναι αξιέπαινη και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εμάς – αλλά και να στηρίξουμε και εμείς από την μεριά μας όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους, σε αυτό το αβέβαιο περιβάλλον.

Είναι πεποίθησή μας ότι τα παιδιά πρέπει να συνεχίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο να εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία και πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούν θετικά, και ίσως με ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό, στη νέα αυτήν εκπαιδευτική διαδικασία.

Εικόνες από την προετοιμασία εθελοντών εκπαιδευτών του προγράμματος!!

Ήδη οι αρμόδιες Κρατικές Αρχές έχουν ενημερωθεί για την νέα αυτή δυνατότητα και πρόκληση.

Ευχαριστούμε την κα Αναστασία Καλαιτζοπούλου, εθελόντρια εκπαιδεύτρια του προγράμματος – εργαζόμενη μητέρα, που βοήθησε μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας της, να προετοιμαστεί η νέα αυτή φάση του προγράμματος μας.

Συνεχίζουμε χωρίς να το βάλουμε στιγμή κάτω, προσπαθούμε καθημερινά με εκατοντάδες εθελοντές εκπαιδευτές και με πραγματική αγωνία, να γίνουμε καλύτεροι και αποδοτικότεροι για το κοινό καλό αντιμετωπίζοντας εμπράκτως και με αισιόδοξο τρόπο αυτή την κρίση που βιώνουμε παγκοσμίως.

Θα βγούμε νικητές!

Αναστάσης Στεφανάκης

Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος
KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές

Καλώς όρισες! Πριν φύγεις εξασφάλισε πως θα κατεβάσεις το App επειγόντων iSAVElives που σου προσφέρουμε δωρεάν, επιλέγοντας το από το πεδίο iSAVElives! Ζήτησε μας επίσης να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, από το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!