TOP

ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 

26/11/2023

του Φαίδωνα Αλιφέρη, πιστοποιημένου εκπαιδευτή BLS του KIDS SAVE LIVES

.

Ο Ρόλος των Αυτόματων Απινιδωτών στην Ασφάλεια Πελατών και Προσωπικού των Επιχειρήσεων

.

Η ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού θα πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για κάθε επιχείρηση. Σε μια εποχή όπου οι προκλήσεις στον τομέα της υγείας μπορεί να προκύψουν ξαφνικά μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή φυσικής κατάστασης.

.

Η εγκατάσταση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών στα καταστήματα αποτελεί επενδυτική κίνηση που όχι μόνο βελτιώνει την ασφάλεια αλλά επίσης συμβάλλει στη δημόσια υγεία.

.

1. Πρώτες Βοήθειες σε Καρδιακά Περιστατικά: Οι καρδιακές ανακοπές αποτελούν μια από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Ο εγκατεστημένος αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής μπορεί να παρέχει άμεση βοήθεια σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιβίωσης του πάσχοντα.

.

Οι Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές (AED), είναι συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάποιες Χώρες ακόμα και από μη εκπαιδευμενους ανθρώπους, για να παρέχουν απινίδωση σε άτομα που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή και παρέχουν φωνητικές οδηγίες βήμα προς βήμα για την παροχή απινίδωσης, καθιστώντας τα καταστήματα πιο προετοιμασμένα για ένα έκτακτο συμβάν από μια καρδιακή ανακοπή, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης κατά 70%.

.

2. Γρήγορη Αντίδραση σε καρδιακές ανακοπές: Η άμεση αντίδραση από τους υπάλληλους όπου τους ενθαρρύνουμε να εκπαιδευτούν στις Πρώτες βοήθειες, μπορεί να βοηθήσει την πορεία της ζωής ενός θύματος μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια.

.

Η εκπαίδευση στην παροχή ΚΑΡΠΑ και στην χρήση του απινιδωτή είναι εύκολη και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

.

3. Αύξηση της Εικόνας της Επιχείρησης:

.

Η εγκατάσταση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών δεν αποτελεί μόνο μέτρο ασφαλείας αλλά και έναν τρόπο να δείξει μια επιχείρηση τη δέσμευσή της στην ευημερία των πελατών και τη δημόσια υγεία. Αυτή η κίνηση ενισχύει την εικόνα της επιχείρησης στα μάτια της κοινότητας, ως αποτέλεσμα την προσέγγιση νέων πελατών.

.

• Εκπαιδευτικά Προγράμματα για την Κοινότητα: Η εγκατάσταση αυτόματων απινιδωτών μπορεί να συμπεριλάβει προγράμματα εκπαίδευσης για την τοπική κοινότητα, αυξάνοντας την ευαισθησία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

• Διαφημιστική Επωφελία: Η εγκατάσταση αυτόματων απινιδωτών μπορεί να αξιοποιηθεί ως σημείο πώλησης και να χρησιμοποιηθεί σε διαφημιστικές καμπάνιες, ενισχύοντας την εικόνα του καταστήματος.

• Μείωση Νομικού Κινδύνου: Η εγκατάσταση αυτόματων απινιδωτών μπορεί να μειώσει τον νομικό κίνδυνο για την επιχείρηση, δεδομένου ότι η παροχή εξοπλισμού για πρώτες βοήθειες δείχνει τη δέσμευσή της στην ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού.

.

4. Παραδείγματα Επιτυχίας:

.

Χαλκιδική: Ο απινιδωτής από κατάστημα έσωσε 14χρονο που έπαθε ανακοπή (VIDEO) https://www.typosthes.gr/thessaloniki/halkidiki/252286_halkidiki-o-apinidotis-apo-katastima-esose-14hrono-poy-epathe-anakopi

.

Λευκωσία: Τ/Κύπρια έσωσε την ζωή 46χρονου που είχε χάσει τις αισθήσεις του σε εμπορικό κέντρο: https://dialogos.com.cy/leykosia-t-kypria-esose-tin-zoi-46chronoy-poy-eiche-chasei/

.

Ο Βασίλης Ηλιόπουλος έσωσε τη ζωή ενός 80χρονου: https://e-thessalia.gr/o-vasilis-iliopoylos-esose-ti-zoi-enos-80chronoy/

.

5. Προστασία του Προσωπικού:

.

Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν καθημερινά ποικίλες καταστάσεις και ενδέχεται να εκτίθονται σε υγειονομικούς κινδύνους. Η παροχή εξοπλισμού πρώτων βοηθειών, όπως οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές, αυξάνει την προστασία του προσωπικού και ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας.

.

6. Φορολογικά Κίνητρα: Ένα επιπλέον κίνητρο για την εγκατάσταση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών είναι ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ στο 6%, που καθιστά την αγορά του εξοπλισμού ακόμη πιο οικονομικά προσιτή για τις επιχειρήσεις.

.

7.Συγκέντρωση χρημάτων:

• Εξέταση επιδότησης ή επιχορήγησης από κυβερνητικούς οργανισμούς ή ιδρύματα

• Δημιουργία εκδήλωσης όπου η επιχείρηση μπορεί να προσεγγίσει χορηγούς ή πελάτες για υποστήριξη 

.

8. Στατιστικά στοιχεία: Σύμφωνα με την σελίδα https://eena.org/blog/europe-we-have-a-problem/ κάθε χρόνο, περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι προσβάλλονται από εξωνοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή (OHCA) στην Ευρώπη.

.

Μόνο το 8-10% επιβιώνει!

.

Οι επιστήμονες και οι ιατροί συμφωνούν ότι η άμεση Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και η χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED) σώζουν ζωές και εάν χρησιμοποιηθούν μέσα στα πρώτα 3-5 λεπτά, η επιβίωση μπορεί να φτασει το 50 – 70% !!!!

.

9. Υποστήριξη από το KIDS SAVE LIVES:

.

Μπορούμε να βοηθήσουμε την επιχείρηση

• Να βρούμε τον κατάλληλο απινιδωτή

• Να τοποθετηθεί στο σωστό σημείο

• Να τοποθετηθεί η σωστή σήμανση

• Να καταχωρηθεί στον Εθνικό  Χάρτη Απινιδωτών,

επικοινωνώντας με το τμήμα ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ Support. https://kidssavelives.gr/epikoinonia/)

.

Η εγκατάσταση Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ασφαλέστερης και υγιέστερης κοινότητας με συνδυασμό την εκπαίδευση του προσωπικού σας στη χρήση του είναι μια σημαντική επένδυση στην ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού σας. 

.

Μια επένδυση που προωθεί την υγεία, την ανθρωπιστική προσέγγιση και ενισχύει τη σχέση μεταξύ της επιχείρησης και της κοινότητας της. Επιπλέον, συμβάλλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εργασίας που προωθεί την αίσθηση ασφάλειας και ευεξίας, ενώ ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ προσδίδει οικονομικά κίνητρα σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια.

.

Εσένα η επιχείρηση σου είναι προετοιμασμένη & ασφαλής;
.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υπουργική Απόφαση για τοποθέτηση Εξωτερικών Απινιδωτών: https://kidssavelives.gr/ypourgiki-apofasi-gia-karpa-topothetisi-kai-chrisi-apinidoti/

Νομική ευθύνη για ΚΑΡΠΑ και χρήση Απινιδωτή: https://kidssavelives.gr/nomiki-efthyni-gia-karpa-kai-chrisi-apinidoti/

Ασφάλεια και υγεία στην εργασία: https://kidssavelives.gr/asfaleia-kai-ygeia-stin-ergasia/


Tags

Καλώς όρισες! Πριν φύγεις εξασφάλισε πως θα κατεβάσεις το App επειγόντων iSAVElives που σου προσφέρουμε δωρεάν, επιλέγοντας το από το πεδίο iSAVElives! Ζήτησε μας επίσης να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, από το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!