TOP

Αφιέρωμα, Δημήτρης Βουρβαχάκης – Βαγγέλης Κελαράκης

01/06/2021

Είμαστε αυτοί που είμαστε, ή αλλάζουμε μέσα από τους ανθρώπους που γνωρίζουμε στο μαθησιακό ταξίδι της ζωής μας;

Πιστεύουμε έντονα το δεύτερο, γι’αυτό φροντίζουμε να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που μας εμπνέουν.

Και είναι πολλοί αυτοί οι άνθρωποι που μας εμπνέουν καθημερινά να γίνουμε καλύτεροι με σκοπό να πετύχουμε τους στόχους μας, όπως ο Κώστας Φορτούνης (Χειρουργός και Πρόεδρος της ΕΕΕΠΦ), η Βαρβάρα Φυντανίδου (Αναισθησιολόγος και Διευθύντρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ERC), oι Μάριος Γεωργίου  και Μάριος Ιωαννίδης του Ευρωπαικού και Κυπριακού Συμβουλίου  Αναζωογόνησης, ο υπέροχος και ευγενής Μανώλης Πλεξουσάκης (Ιατρός και εκπρόσωπος του PHTLS Ελλάδας), και ο νεότατος Μάριος Κολιός (Καρδιολόγος και Διευθυντής  εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ERC).

Εκτός από αυτούς τους άξιους ανθρώπους, που μας παροτρύνουν μέσα από την ζωή, τις πράξεις τους και την διαφορετικότητα τους, υπάρχουν και 2 ακόμη άνθρωποι που δεν βρίσκονται πλέον στην ζωή.

Πριν 4 χρόνια άφησαν την τελευταία τους πνοή στην Κρήτη με έναν εξαιρετικά δραματικά τρόπο, σκοτώθηκαν ταξιδεύοντας με το ασθενοφόρο τους, με σκοπό να ολοκληρώσουν μια ακόμη εκπαίδευση μαθητών.

916600

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Κελαράκη, Διασώστη και εκπαιδευτή του ΕΚΑΒ και τον Δημήτρη Βουρβαχάκη, Γιατρό, εκπαιδευτή και Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης.

Τον Βαγγέλη δεν είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε, εκτός όμως από άξιος εκπαιδευτής και Διασώστης, μάθαμε πως ήταν η ψυχή της παρέας, με το χιούμορ του και την προσωπικότητα του σε κέρδιζε και σε καθοδηγούσε σε διεθνείς νίκες…

Ο Δημήτρης, ενέπνευσε σχεδόν όλους τους ανθρώπους που γνώρισε και συνεργάστηκε μαζί τους.
Λέμε σχεδόν, γιατί κάποιοι τον αδίκησαν και είναι αυτοί που ανήκουν στην μετριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, φοβούμενοι την εξέλιξη που φέρνουν οι αλλαγές…

Ονειρευόταν πρωτοπόρα πράγματα και τα έκανε σύντομα πράξη με τους συνεργάτες του, αλλάζοντας το σκηνικό της Κρήτης, οδηγώντας τη σε διεθνείς διακρίσεις.

Και ενώ δούλευε για να αλλάξει και να βελτιώσει το σκηνικό της προνοσοκομειακής φροντίδας των ασθενών σε Κρήτη και Ελλάδα, χάθηκε πάνω στο καθήκον, το ασθενοφόρο εξερράγη μετά από σύγκρουση και ανατροπή του.

imagehandler

Αυτά που κάνουμε όμως στην ζωή μας και ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζουμε τους γύρω μας, μας συντροφεύουν ακόμη και όταν έχουμε φύγει.

Η επιρροή του Δημήτρη και του Βαγγέλη ήταν τόσο σημαντική, που ακόμη και τώρα λειτουργούν ως φωτεινοί φάροι, απαιτώντας από φίλους και συνεργάτες, από Διασώστες και εκπαιδευτές – να γίνουμε καλύτεροι, να φέρουμε τις πολυπόθητες αλλαγές συνεχίζοντας το δικό τους έργο.

Ζώντας λοιπόν μαθησιακά το ταξίδι της ζωής μας, είμαστε το αποτέλεσμα της επαφής με αυτούς τους ανθρώπους και βλέπουμε την επίδραση τους επάνω στα όνειρα και τις πράξεις μας.

Πέρυσι, για να τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, συνεργαστήκαμε με το ΕΚΑΒ Χαλκιδικής και εκπαιδεύσαμε 450 μαθητές Λυκείων Πολυγύρου.

dsc_0764

dsc_0783

dsc_0818

dsc_0859

dsc_0796

dsc_0803

dsc_0808

Φέτος θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο για να τιμήσουμε αυτούς τους 2 ανθρώπους, μετά από την υπέροχη πρόταση της συνεργάτιδας  και φίλης Ελένης Πολύζου.

Θα ταξιδέψουμε στα Σχολεία 2 φυλακών και με τους εκπαιδευτές μας θα εκπαιδεύσουμε μαθητές και υπαλλήλους στις Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης και τις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών.

%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b2%ce%b1%cf%84%cf%8e%ce%bd     %cf%86%cf%85%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%b5%cf%83-%ce%bd%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b1%cf%83

Αν μας δίδαξε κάτι ο Δημήτρης και ο Βαγγέλης με τον τρόπο που έζησαν, αν μας διδάσκουν κάτι καθημερινά  οι άνθρωποι – πρότυπα που είναι δίπλα μας  όπως ο Κώστας, η Βαρβάρα, ο Μανώλης και οι 3 Μάριοι, αυτό είναι να προσπαθήσουμε να φέρουμε μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές στην Ελλάδα με τα τόσα προβλήματα.

Με μεγάλα όνειρα λοιπόν, με συνεργασίες που θα επιλέξουμε μία προς μία και με πολλή καθημερινή – συστηματική δουλειά, θα προσπαθήσουμε να πολλαπλασιάσουμε τα θετικά αποτελέσματα που ήδη έρχονται, τα οποία μας δίνουν την απαραίτητη δύναμη να συνεχίσουμε το εθελοντικό έργο μας  που υποστηρίζουμε με επαγγελματική νοοτροπία.

kr

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Δημήτρη και τον Βαγγέλη για την θετική επίδραση που είχαν στις ζωές μας, το μήνυμα μας όμως είναι το εξής:  να τιμούμε και να μην αδικούμε τους  ξεχωριστούς –  μπροστάρηδες ανθρώπους, ενώ βρίσκονται ακόμη στην ζωή…

Μάχονται εμμέσως για την δική σου ζωή και των αγαπημένων σου!!!

Οι εθελοντές του Kids Save Lives – των παιδιών που σώζουν ζωές.

logo-3-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%bf

 

Ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ 
υποστηρίζεται από εθελοντές υγειονομικούς, εκπαιδευτές Διεθνών Οργανισμών Υγείας
(Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης / ERC – Αμερικάνικη Ακαδημία Διασωστών / NAEMT κα),
μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς και απλούς πολίτες.

Ο Οργανισμός συσπειρώνει, ενθαρρύνει  και κινητοποιεί ανθρώπινο δυναμικό, εστιάζοντας στην,

:: εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας στην αναζωογόνηση                                                               

:: πρόληψη από παιδικούς και εφηβικούς τραυματισμούς  

:: χρήση και διάδοση  αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (AEDs) σε σχολεία και δημόσιους χώρους

Επικοινωνία
5-2

 

Καλώς όρισες! Πριν φύγεις εξασφάλισε πως θα κατεβάσεις το App επειγόντων iSAVElives που σου προσφέρουμε δωρεάν, επιλέγοντας το από το πεδίο iSAVElives! Ζήτησε μας επίσης να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, από το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!