TOP

8 ΝΕΟΙ ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ, ΓΙΑ 2,600 ΚΑΡΔΙΕΣ!!!

08/05/2023

ALPHA BANK – KIDS SAVE LIVES
Μαζί, με στόχο την Υγεία: Δωρεά Απινιδωτών και εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στη Λαμία
.

Ολοκληρωμένη εκπαίδευση και εργαλεία που σώζουν ζωές στη σχολική κοινότητα της Λαμίας!

.
Μία ολοκληρωμένη δράση εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών εγκαινίασε σε 8 εκπαιδευτικά ιδρύματα της Λαμίας η Alpha Bank, σε συνεργασία με την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών KIDS SAVE LIVES – Τα παιδιά Σώζουν Ζωές, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί με στόχο την υγεία».

.
Η δράση περιλάμβανε την εκπαίδευση 530 μαθητών και εκπαιδευτικών σε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και Πρώτες Βοήθειες, ενώ έδωσε σε 28 εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα συμμετοχής στο σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και στην απόκτηση Πιστοποίησης ΑΝΑΝΗΠΤΗ – FIRST RESPONDER.
.

Παράλληλα, η Τράπεζα παρέδωσε και 8 Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που συμμετείχαν στην εκπαίδευση, δίνοντας πρόσβαση σε γνώσεις Βασικής Υποστήριξης της Ζωής σε περισσότερους συνολικά από 2.600 μαθητές και εκπαιδευτικούς.

.

Ένα πλήρες πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών και το πρώτο δίκτυο Απινιδωτών στη Λαμία!

.

Κάθε χρόνο στην Ευρώπη 350.000 άνθρωποι παθαίνουν καρδιακή ανακοπή, με την Ελλάδα να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης στην επιβίωση θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

.
Αναγνωρίζοντας ότι η καρδιακή ανακοπή αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου, με τα ποσοστά σχετικής εκπαίδευσης για παροχή Πρώτων Βοηθειών στη χώρα μας να είναι ιδιαιτέρως χαμηλά, η Alpha Bank εκπόνησε ένα πλήρες πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών που περιλαμβάνει την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση της μαθητικής κοινότητας, την επιμόρφωση και πιστοποίηση των εκπαιδευτικών στις Πρώτες Βοήθειες, στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και τη χρήση Απινιδωτή.

Είναι αξιοσημείωτο πως, ειδικά στην περίπτωση της ανακοπής, η άμεση έναρξη ΚΑΡΠΑ και η χρήση ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED) από εκπαιδευμένους πολίτες μέσα στα πρώτα 3-5 λεπτά, μπορεί να σώσει έως και 100.000 καρδιές ετησίως!
.

Στη δράση της Τράπεζας συμμετείχαν τα παρακάτω εκπαιδευτικά ιδρύματα:
2ο Δημοτικό Σχολείο Αταλάντης
Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας
6ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας
Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμίας
3ο Γυμνάσιο Λαμίας
4ο Γυμνάσιο Λαμίας
6ο Γυμνάσιο Λαμίας
Πειραματικό ΙΕΚ Λαμίας
.

Οι απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε ειδικά κυτία φύλαξης, στον προθάλαμο κάθε σχολικού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα δίκτυο απινιδωτών στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

.

Ολοκληρωμένη εκπαίδευση που σώζει ζωές!

.
Η εκπαίδευση σε παιδιά και εκπαιδευτικούς πραγματοποιήθηκε σε τρεις φάσεις:

Webinar ανοιχτό για όλους τους μαθητές των σχολείων με θέμα «Εισαγωγή στη θεωρία Πρώτων Βοηθειών»,

πρακτική εξάσκηση των μαθητών στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές από πιστοποιημένους εκπαιδευτές της ανθρωπιστικής οργάνωσης και

συμμετοχή εκπαιδευτικών των σχολείων στο σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης για πιστοποίηση ΑΝΑΝΗΠΤΗ – FIRST RESPONDER, με το οποίο θα έχουν δικαίωμα χρήσης απινιδωτή.
.

Με την ολοκλήρωση της δράσης, οι συμμετέχοντες είναι σε θέση να αξιολογήσουν την κατάσταση ενός θύματος, να ενεργοποιήσουν το 112 ή το 166, να εφαρμόσουν την ΚΑΡΠΑ εάν απαιτείται, να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά εφαρμογές ανεύρεσης απινιδωτών ή ενεργοποίησης του δικτύου Πρώτων Ανταποκρινόμενων της Κοινότητας (Εθνικός Χάρτης Απινιδωτών | iSAVElives), να αντιμετωπίσουν αναίσθητα θύματα και να σώσουν ζωές σε περιπτώσεις πνιγμονής από ξένο σώμα.

.
Όπως δήλωσε η Ρούλη Χριστοπούλου, Επικεφαλής Εταιρικής Υπευθυνότητας της Alpha Bank:
.

«Εδώ και 10 χρόνια, μέσα από το Πρόγραμμα ‘Μαζί, με στόχο την Υγεία’, έχουμε στηρίξει δομές υγείας σε όλη τη χώρα, δίνοντας πρόσβαση σε περισσότερους από 850.000 συμπολίτες μας σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας. Ωστόσο, σε μια έκτακτη ανάγκη, μπορεί να μην υπάρχει καν ο χρόνος για τη μετάβαση σε μια δομή υγείας. Η δυνατότητα να λειτουργήσουμε ψύχραιμα και με γνώση απέναντι σε ένα έκτακτο περιστατικό μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο. Γίνεται μάλιστα διπλά σημαντική όταν μπορεί να προέλθει ακόμη και από ένα παιδί σχολικής ηλικίας. Γι’ αυτό, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μεγαλώνουμε τον αντίκτυπο της πρωτοβουλίας μας και μπορούμε να προσφέρουμε στη σχολική κοινότητα της Λαμίας την κατάλληλη εκπαίδευση, καθώς και εργαλεία που σώζουν ζωές».

.

Τα εκπαιδευτικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση των μαθητών και την πιστοποίηση εκπαιδευτικών της Λαμίας, όπως επίσης τα self tests για τον έλεγχο μαθητών, εκπαιδευτικών και εθελοντών, έχουν χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, με έκτακτη χρηματοδότηση από τον ειδικό λογαριασμό COVID-19. 

.
Η αγορά των απινιδωτών έγινε με τον υπερμειωμένο ΦΠΑ 6%, βάσει της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών η οποία οδήγησε σε μείωση του κόστους των σωτήριων αυτών συσκευών.

.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από το KIDS SAVE LIVES!
.

στην ALPHA BANK για την τέλεια και ολοκληρωμένη διοργάνωση, η Μάγδα Χριστοπούλου και η Ρούλη Μουτζούρη υπήρξαν στενοί και πολύτιμοι συνεργάτες μας για περισσότερο από ένα μήνα!
.

Στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, που όχι μόνο μείωσε τον ΦΠΑ απινιδωτών στο 6%, όχι μόνο χορήγησε πολύτιμο εξοπλισμό εκπαίδευσης και διάσωσης στο KSL, αλλά ταξίδεψε στη Λαμία για να συγχαρεί προσωπικά τους δύο φορείς για το κοινωνικό τους έργο!
.

Στους μαθητές και εκπαιδευτικούς της Λαμίας για την ζέστη – πολύ ανθρώπινη φιλοξενία τους στα 8 σχολεία!
.

Στην εθελοντική ομάδα ΕΠΟΜΕΑ Αταλάντης και τους εκπαιδευτές – εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου – Λυκείου Λιανοκλαδίου που στήριξαν με τις γνώσεις τους την εκπαίδευση!
.

Στους εθελοντές εκπαιδευτές, Γιάννα Ευθυμίου, Θοδωρή Ηλιάδη, Έτη Αδραμερινού, Τάσο Χατζηγιάννη και Αναστάση Στεφανάκη για τις 12 δράσεις στις οποίες συμμετείχαν με προσωπική θυσία, μακριά από τις οικογένειές τους…
.

Λαμία: μία – ακόμη πιό – ασφαλής πόλη!!
.

Η δική σου πόλη έχει αντίστοιχο δίκτυο ζωής; 


Tags

Καλώς όρισες! Πριν φύγεις εξασφάλισε πως θα κατεβάσεις το App επειγόντων iSAVElives που σου προσφέρουμε δωρεάν, επιλέγοντας το από το πεδίο iSAVElives! Ζήτησε μας επίσης να σε εκπαιδεύσουμε εντελώς δωρεάν, από το πεδίο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!