Συχνές ερωτήσεις

Γενικές ερωτήσεις
Το KIDS SAVE LIVES - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ, είναι ένας Ανθρωπιστικός Οργανισμός, του οποίου τα μέλη εκπαιδεύουν μαθητές σχολικής ηλικίας , εκπαιδευτικούς και πολίτες από το 2010. Η ονομασία πάρθηκε από την σύσταση του Π.Ο.Υ. [WHO] ο οποίος συστήνει ανεπιφύλακτα από το 2016 την εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Το KIDS SAVE LIVES προσφέρει πάντοτε τις υπηρεσίες του δωρεάν, μέσω των δεκάδων εθελοντών Εκπαιδευτών [πιστοποιημένων από διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς όπως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, με στόχο το υψηλό επίπεδο των σεμιναρίων].  Ο στόχος είναι η εξασφάλιση ενός μεγάλου δικτύου ενήλικων και ανήλικων εκπαιδευμένων διασωστών στην Χώρα μας και η παράλληλη διάδοση των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε κάθε δημόσιο χώρο που ο Νόμος προτρέπει, με σκοπό την έγκαιρη ανάνηψη θυμάτων καρδιακής ανακοπής από τους πρώτους παρευρισκόμενους.
Αυτό σύντομα θα έχει ως αποτέλεσμα να ξεφύγει η Χώρα μας από την τελευταία θέση της Ευρώπης στην Αναζωογόνηση θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής.
Εάν επιθυμείτε την συμμετοχή του σχολείου σας στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκπαιδευτικό πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES, συμπληρώστε τα στοιχεία σας στο πεδίο ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩ
Εάν επιθυμείτε την προσωπική σας εκπαίδευση, στείλτε  ένα μήνυμα στο kidssavelives@gmail.com όπου θα αναφέρετε τα στοιχεία σας και τον τόπο διαμονής σας.
Το KIDS SAVE LIVES σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, προσφέρει πιστοποίηση με Ευρωπαϊκό πτυχίο μέσω του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης [ΕRC]. Η διάρκεια του πτυχίου είναι 3 έτη σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ERC και έχει μικρό κόστος που καλύπτει τα δικαιώματα του πτυχίου στο ERC, catering, εκτυπώσεις, μετακινήσεις κοκ. Για να συμμετέχετε σε μια τέτοια 6ωρη πιστοποίηση, στείλτε  ένα μήνυμα στο kidssavelives@gmail.com όπου θα αναφέρετε τα στοιχεία και τον τόπο διαμονής σας..
Βοηθήστε στην καταγραφή των απινιδωτών στην Ελλάδα, με σκοπό την έγκαιρη χρήση αυτών των σπουδαίων μηχανημάτων.
Αναζητήστε και καταχωρήστε εύκολα και γρήγορα έναν, αφού συνδεθείτε πρώτα [με σκοπό την αξιοπιστία της καταχώρησης], πατώντας εδώ!

Μετά από μελέτες, μετά την συνεργασία με παιδοψυχολόγους και αφού δοκιμάσαμε από το 2010 εκπαίδευση και σε μικρότερες ηλικίες, το KIDS SAVE LIVES εκπαιδεύει πλέον μαθητές στα Ελληνικά σχολεία, ηλικίας 10 ετών και άνω [Τετάρτη Τάξη Δημοτικού και μεγαλύτερα παιδιά]

Το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκπαιδευτικό πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES, που εκπαιδεύει κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλη τη Χώρα είναι απολύτως δωρεάν, χάρη στην εθελοντική συμμετοχή δεκάδων εκπαιδευτών του Οργανισμού.
Μπορείς να βοηθήσεις; Το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκπαιδευτικό πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES, είναι εθελοντικό, αυτοχρηματοδοτούμενο και χρειάζεται την βοήθεια σου. Γίνε εθελοντής ή δες τους τρόπους στήριξης για χορηγούς μας εδώ!
elEL